Головна Новини У Тернополі голову ОСББ заблокували у власній квартирі

У Тернополі голову ОСББ заблокували у власній квартирі

У Тернополі деякі мешканці будинку №15 на вул. Чалдаєва не порозумілись із головою ОСББ. Виступаючи проти певних ініціатив, вони взяли в облогу голову та не випускали жінку з власної квартири протягом трьох годин – з 7 до 10 год. ранку.

– Вимагали написати заяву на складання повноважень. Так як у голови правління є основне місце роботи, сьогодні туди вчасно потрапити не змогла, – пише голова правління у ОСББ Сергій Лупак. – Було два наряди поліції, пише сайт Терен

Передумовою такої поведінки стала ініціатива голови, яку підтримала більшість мешканців будинку – участь у програмі  «Енергодім». Це деякі мешканці сприйняли як виманювання коштів. – Заплановані роботи включались в два етапи: 1. Капремонт даху в тому числі утеплення даху, утеплення трубопроводів і балансування системи опалення + ІТП (до речі, ІТП встановлює КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» – не залучаючи коштів самих співвласників), – продовжив Сергій Лупак. – 2. Повне утеплення багатоквартирного будинку та облаштування відмостки. Щодо оплати, то згідно з умовами фонду, першим 500 ОСББ, які подали заявки, повертається 70% відносно вартості проекту. Тернопільська міська рада надає 10% безповоротної фінансової допомоги на виконання передбачуваних робіт. Співвласникам залишається оплатити 20%. Зроблений енергоаудит – 70% від вартості, фонд уже повернув. У м. Тернополі встигли подати заявки 11 ОСББ, які ввійшли в програму 70/30.

Даним ОСББ Тернопільська міська рада передбачає 10% безповоротної фінансової допомоги на виконання передбачуваних робіт.  Тобто виходить уже 80/20. Наступним учасникам програми «Енергодім» буде співвідношення 50/50.