Головна Новини 9 родин можуть оримати “доступне житло”

9 родин можуть оримати “доступне житло”

З метою втілення соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на вирішення житлових питань, в області здійснюється реалізація програми «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

Про хід її реалізації йшлося під час засідання робочої групи «Регіональний економічний розвиток, бізнес-клімат, інвестиції та міжнародна співпраця», яке провів заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько.

Станом на 4 жовтня 2012 року до Тернопільського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” звернулися 214 громадяни які виявили бажання взяти участь у Програмі.

На даний час укладено 9 договорів часткової компенсації процентів на загальну суму 2261 тис. гривень. На розгляд банків направлено ще 10 потенційних кандидатів на отримання кредитів, рішення по яких очікується у найближчий час.

Міжвідомчою комісією Мінрегіону України акредитовано 10 об’єктів житлового будівництва по Тернопільській області, в яких може придбаватися житло із залученням коштів держаного бюджету, передбачених для здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, загальною кількістю квартир 287.

Облдержадміністрацією запроваджено “пряму телефонну лінію” з надання консультацій щодо реалізації Програми. У приміщенні Тернопільського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” у м.Тернопіль, організовано функціонування “єдиного вікна” з метою прийняття документів від громадян для участі у Програмі та надання безкоштовних консультацій.