Головна Новини 86-річна бабуся з Теребовлянщини в’яже теплі шкарпетки для українських військових

86-річна бабуся з Теребовлянщини в’яже теплі шкарпетки для українських військових

86-річна жінка з села Слобідка, Теребовлянського району, Михайлина Ленчишин в’яже шкарпетки для українських військових.

Жінка розповідає, пам’ятає час війни, і яка тоді була біда. Саме це не дозволило пані Михайлині опустити рук і сьогодні, коли триває вже інша війна – на сході України, Т1

Михайлина Ленчишин каже, в’язанням захопилась давно. А якось надумала таким чином допомогти військовим.

Наразі, зауважує пані Михайлина, зв’язала 80 пар шкарпеток. Робити це може навіть із заплющеними очима, головне, аби нитки були. Пряжа зараз не з дешевих, але небайдужі знайшли вихід.

Письменниця, директорка Централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Теребовлянської громади Наталка Михно розповіла, що іноді збирають кошти, щоб купити нитки. Збирають також і теплі в’язані речі, які пані Михайлина розпускає, перетворюючи, власне, на клубочки ниток, з яких згодом і плете.

Наразі пані Михайлина планує дов’язати і передати військовим 30 пар шкарпеток до Дня святого Миколая.

Син пані Михайлини, Йосип Ленчишин, розповів, що і сам колись служив на флоті. Пригадує, дуже приємно було отримувати з дому передачі. Тож, думає, і зараз хлопці тішаться таким подарункам.

Військові ж, надсилають майстрині подяки за її допомогу. А пані Михайлина радіє, що має здоров’я підтримувати захисників, чим може. Наразі її мета зв’язати загалом сто пар шкарпеток.

Родичі і знайомі майстрині кажуть, добрі справи треба підтримувати. Адже війна триває, і важливо не забувати про тих, хто захищає наш мир та спокій.