Головна Новини 81-річна бабуся отруїлася газом

81-річна бабуся отруїлася газом

газ

газ21 серпня 15:15 в Бучацьку ЦРКЛ з діагнозом «Гостре інгаляційне отруєння природнім газом» шпиталізовано жительку с. Трибухівці гр. 1931 р.н. Як з’ясувалось жінка забула закрити камфорку на даний момент її життю нічого загрожує. 

Територіальне управління МНС у Тернопільській області закликає та нагадує основні правила при користуванні газовими приладами.
Важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є контроль за тим, чи повністю згоряє газ. При повному згорянні полум`я має голубувато-фіолетовий колір, при неповному – жовтувато-солом`яний. Неповне згоряння газу призводить до інтенсивного виділення в приміщення чадного газу, який отруйно діє на організм людини.
Бум на отруєння чадним газом спостерігається на початку та в кінці опалювального сезону: хтось не встиг перевірити тягу димоходу, інші придбали нові колонки та котли. Погода ще не стабілізувалася – то холодно, то тепло: адаптуватися до опалення восени ще не встигають, а навесні про необхідні заходи безпеки починають забувати.