Головна Новини 80 жителів Тернопільщини отримали ваучери на навчання

80 жителів Тернопільщини отримали ваучери на навчання

Однією із дієвих послуг служби зайнятості Тернопільщини щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності краян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. Це реальний шанс, який надається громадянам певних категорій здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію за вже набутою професією. Для роботодавців – це шанс мати необхідний кваліфікований персонал.
Отримати ваучер на навчання можуть: особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, які не досягли пенсійного віку; військовослужбовці, звільнені у зв’язку із скороченням чисельності штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію; внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи. Всі бажаючі повинні мати професійно-технічну чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.
Навчатися за ваучерами можна за 53 професіями та спеціальностями.
На підставі ваучера здійснюється підготовка за професіями та спеціальностями сфер ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти та сільського господарства, соціального обслуговування.
При отриманні ваучера особа самостійно обирає професію чи спеціальність, навчальний заклад у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну, дистанційну чи екстернатну.
Оплата ваучера здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання і не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (20070 грн). Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то доплату може здійснити як роботодавець, так і особа.
Цьогоріч в Тернопільській обласній службі зайнятості 87 громадян безкоштовно отримали ваучери на навчання. З них, 80 вже навчаються за професіями: кухар, водій навантажувача, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, підвищують кваліфікацію за спеціальністю «Медсестринство», здобувають неповну вищу освіту за спеціальностями «Автомобільний транспорт», «Харчові технології».
Загалом, з 2013 року за виданими ваучерами зараховані в навчальні заклади України 380 громадян Тернопільщини.
За довідками зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини або у відділ організації профнавчання ОЦЗ (тел. 52-55-57).

Відділ інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості