Головна Новини 8-9 жовтня у Козовій будуть рибалити 30 годин без перерви

8-9 жовтня у Козовій будуть рибалити 30 годин без перерви

У суботу та неділю у Козовій на озері Козівка по ліву сторону від дамби зберуться поза двадцять команд досвідчених риболовів. 30 годин будуть тривати змагання зі спортивного парного лову риби фідерною снасттю “Тернопільський фідерний марафон, тандем 8-9 жовтня 2016 р.”.
Команди вже традиційно збираються з усієї Західної України. Судді національної категорії Грицина Руслан та Рюмін Віталій будуть вирішувати кому дістануться кубки. На своєму сайті рибалки розмістили фото найголовніших нагород спортивного свята з підписом: “Ці красені шукають своїх володарів на тернопільському марафоні”.

 

kubok

 

У команді по два чоловіки. Організована подія рибалками-спортсменами Тернополя та громадським об’єднанням “Скеля”. Мета змагань не тільки найбільший улов, а також демонстрація, як ловити рибу цівілізовано, не травмуючі решта з рибячої сім’ї. Не секрет, що методи лова більшості рибалок просто драконівські – закидаються снасті на яких від п’яти до десяти гачків. Фідерна ловля передбачає тільки один гачок і попередньо підгодовування риб. Є дослідження, які показують збільшення кількості риб у водоймах і річках, де більшість рибалок ловлять рибу саме так.

За правилами змагань з ловлі фідером увесь улов після зважування буде випущений у водойму. Рибалки запрошують на свої тихі змагання усіх бажаючих, а також на зворушливий момент випуску риби у Козівку!