Головна Новини 72 випадки отруєння алкоголем зафіксовано за два тижні

72 випадки отруєння алкоголем зафіксовано за два тижні

За останні два тижні в Україні зареєстровано 72 випадки отруєння неякісним алкоголем, із яких 35 смертельних. Нагадаємо, що на Кременеччині правоохоронці лише у вересні двічі вилучали фальсифікат алкоголю.

В результаті проведення ряду обшуків на території Кременецького району 13.09.2016р. було виявлено факт збуту фальсифікованої алкогольної продукції та вилучено спиртосумішні речовини загальною ємкістю пів тони.
А вже 27 вересня, правоохоронці Кременеччини вилучили ще 21 літру горілчаної продукції під час обшуку та огляду автомобіля.
Як повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів. В останні два тижні в Україні зареєстровано 72 випадки отруєння неякісним алкоголем, із яких 35 смертельних.
За попередніми висновками судово-медичної експертизи, причиною смерті є отруєння алкогольним сурогатом, що містив метанол (“технічний” спирт). Вживання такої продукції загрожує здоров’ю споживачів, оскільки вона виробляється в антисанітарних умовах з недоброякісної і небезпечної для вживання сировини.
Тому застерігаємо вас бути пильними та за жодних обставин не купувати сумнівні алкогольні напої, характерні ознаки яких – імпровізована пластикова тара різних ємностей або інша нетрадиційна тара (bag-in-box), відсутність акцизних марок, дешева ціна, інше.
Також просимо вас інформувати про відомі факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів сумнівної якості та при купівлі алкоголю обов’язково вимагати у продавця чек.