Головна Новини Чиновник зручний для всього

Чиновник зручний для всього

У процесі моніторингу ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок діянь начальника Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Тернопільська обласна державна адміністрація Віктора Кузяка з’явилися нові факти його нахабної корупційної діяльності з неефективного використання, а подекуди з підозрою на розкрадання бюджетних коштів в державному органі. Судіть самі…

Частина 1. Дбайливий закупівельник

Кузяк Віктор за один день, 27 грудня 2016 року, освоїв силу силенну бюджетних коштів на закупівлю обладнання та інвентарю для Тернопільської університетської лікарні, все б нічого, ось якби тільки ціни відповідно до ринкових не були завищені у майже 2 рази!!!! Внаслідок завищених цін УКБ заплатило постачальникам на 261,3 тис. грн. більше коштів від того якби будь хто з громадян придбав відповідне обладнання у постачальників. Більше того у розмові з продавцями обладнання вони готові були запропонувати додаткову знижку від 5% до 10% від ціни за прайс-листом, а це ще близько 40 тис. грн. які можна б було зекономити.
Крім цього, управління Кузяка дуже якісно розподілило предмети закупівлі для того щоб обійти систему Prozorro.

Проте і цього Кузяку видалось замало і до вартості закупленого обладнання та інвентарю партнери «сдєлкі» включають суму єдиного податку 5%, обов’язком сплати якого є саме в постачальника.
Таким чином, УКБ заплатило постачальнику додатково 37,2 тис. грн. Степан Степанович 338,5 тис. грн. вкрадено у Вас з під носа, що скажете?

 

Частина 2. Супер майстер.

У попередніх публікаціях ми розповідали як Кузяк ремонтував школу у с. В.Березовиця. Проте, швидкість роботи підрядників, що виконують будівництво та капітальні ремонти на замовлення Кузяка можна порівняти тільки з надможливостями супермена. Оцініть самі:

Договір на будівництво плавального басейну Козівської школи укладений 20.12.2016 року, а вже 22.12.2016 року УКБ підписало акт виконаних робіт. А вам слабо збудувати бассейн за 2 дні??? А освоїти 3 млн. грн для його будівництва за 2 дні??? які оплачені виконавцю робіт в повному обсязі.

Договір на реконструкцію водопостачання центральної частини смт. Козова укладено 22.12.2016 р. цього ж дня підписано акт виконаних робіт на загальну суму 323 тис. грн. Вдумайтеся за 1 день зробити реконструкцію водопостачання. Зранку підписали договір, а на вечір: па-бам РЕКОНСТРУКЦІЮ ЗРОБЛЕНО.

Погодьтеся таке під силу тільки супер майстру Кузяку.

Капітальне будівництво поростає золотими вербами у всіх куточках нашої області: очисні споруди в Підгайцях та Почаєві, школа в Новиках, Геріатричний центр в Шумську. Подекуди подібно до школи в Березовиці гроші оплачені, а роботи не виконані усюди завищені ціни….Вважаємо що супермайстру пряма дорога за грати, слідство розбереться. ДАЛІ БУДЕ…..