Головна Новини 6 липня профспілки збираються на Київ

6 липня профспілки збираються на Київ

6 липня у Києві профспілки готують акцію протесту “скажи ні новим тарифам”. До заходу будуть залучені Федерація профспілок України, планується, що до акції протесту будуть залучені первинні організації з усієї України, в тому числі і Тернопільщини.
Незважаючи на різке зубожіння своїх громадян, український уряд в черговий раз вдався до прийняття антисоціальних рішень щодо підвищення ціни на природний газ та тарифів на електроенергію для населення, що призведе до зростання витрат на життєво необхідні товари і послуги в 1,5-2 рази та поставить на межу банкрутства комунальні підприємства теплоенергетики і водопостачання.
В результаті такого підвищення у принизливу чергу за державною допомогою у вигляді житлових субсидій стануть майже 9 млн. українських сімей. Але її отримають тільки найбідніші категорії громадян, а більшість працюючих відчують весь фінансовий тягар додаткових витрат.
З метою захисту прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення цін і тарифів Рада Федерації профспілок України прийняла рішення провести 6 липня 2016 року у м.Києві Всеукраїнський марш протесту і пікетування Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.