Головна Новини 58 шкіл Тернопільщини перейшли на дистанційну форму навчання

58 шкіл Тернопільщини перейшли на дистанційну форму навчання

Від 15 до 30 жовтня 58 шкіл Тернопільщини із більш ніж шестиста перейшли на дистанційну форму навчання через захворюваність на COVID-19 серед учнів. Про це розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

За її словами, ще у 38 школах ввели канікули через захворюваність на COVID-19 вчителів. Це зробили через рекомендації державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Суспільне

“На канікули у нас пішло 14 закладів Борщівського району, 1 – Зборівського, 2 –Тернопільського району. Також, ряд в ОТГ, це Іванівська-4, Козлівська – 2 Козівського району, 2 – Микулинецька ОТГ Теребовлянщина, 4 – Озерянської громади, 4 – Борщівської, 1 – Монастириської, 1 – Настасівської громади. Щодо дистанційного навчання, то це в 3 –Бережанський рн, 2 – Гусятинський, по 1 – Заліщицький, Збаразький, 18 – Козівський, 14 – Монастириський, Гусятинська – 1, 3 – Золотниківська громада Теребовлянський рн, Шумська – 2, Борщівська – 2. На канікули пішли ті заклади в яких захворюваність вчителів, на дистанційне ті, де хворіють здобувачі освіти учні”, – каже Хома.

Також на дистанційну форму навчання перейшли майже усі заклади професійної, перед фахової та вищої освіти області, каже Ольга Хома.

За її словами решта 528 шкіл підуть на канікули 19 та 21 жовтня. Як розповіла заступниця начальниці міського управління освіти Ірина Сум у Тернопільських школах на дистанційному навчанні 9 класів: 4 у класичній гімназії, та по одному у школах номер 3,5,18,24 та 28. Загалом школи міста поки що не переходять на дистанційну форму навчання.