Головна Новини 5+2 причини відвідати Тернопіль

5+2 причини відвідати Тернопіль

Коли чуєш щось про місто Тернопіль, одразу в підсвідомості з’являється асоціативний ряд: файне місто, бараболя, зупа, рандка. Чимало цих слів запозичено з польської мови. Чому саме з польської? Звісно, всі чули про Галичину. Так ось, Тернопіль – один з трьох її обласних центрів. Місто засновано польським магнатом Яном Тарновським у 1540 році і спочатку мало назву Тарнопіль, але після війни назва змінилась. Про те, чому необхідно відвідати перлину Галичини, пише сайт www.dobovo.com.

 Театральна площа


Це місце, яке зібрало на своїй території творчу атмосферу, починаючи з історичних та сучасних архітектурних пам’ятників, та закінчуючи величним Тернопільським драматичним театром ім. Тараса Шевченко. Тут життя завжди б’є ключем та збирається молодь, а театр зачаровує своєю красою.

Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці


Ще одне місце must-see в Тернополі, одна з найгарніших подібних споруд на території України. Цей собор у стилі бароко був побудований у 1749-1779 роках та реконструйований після війни. Зараз є візитною карткою Тернополя.

Церква Різдва Христового


Одна з найстаріших споруд міста Тернополя. Знайти її досить легко, так як знаходиться вона у самому центрі. Всередині будівлі знаходиться відома ікона Тернопільської Божої Матері, яку варто побачити на власні очі.

 Ресторан “Старий млин”


Цей ресторан на слуху у всіх тих, хто хоча б раз був у Тернополі. Це місце дійсно унікальне та відоме не тільки завдяки своїй кухні, але ще й інтер’єру. Власники ресторації добре попрацювали над будівлею, і тепер вона виглядає більше як витвір мистецтва славнозвісного Гауді. Щодо меню: тут вам і борщ у хлібі подадуть, і смалець принесуть, і самогонкою пригостять. А якщо ви ще досі не куштували сало в шоколаді, тоді варто спробувати його саме тут.

Острів закоханих


У пошуках романтики вам обов’язково треба відвідати Острів закоханих у Тернополі. Він розташований в центрі Тернопільського ставка, а дібратись до нього можна по спеціальному містку або ж човном. Цей мальовничий острів відносять до найромантичніших місць України. Також існує легенда, що якщо пара буде дивитись у воду, то зможе побачити своє майбутнє. Правда це чи ні, перевірте самі!

 Італійський дворик


Ще більше романтики у Тернополі. Італійський або ж венеціанський, його ще називають, дворик знаходиться на перехресті бульвара Шевченка та вулиці Качали. Дворик так і надихає на романтичну фотосесію та навіює спогади з минулого.

Старий замок


Якщо після прочитанного у вас з’явився образ у голові величезного замку та старого міста, тоді мусимо вас розчарувати – такого тут точно не побачите. Замок збудували в 1548 році, але під час Другої світової війни його зруйнували, тому зараз він більше нагадує палац. Це один із символів міста, який незалежно від історії зберігся донині.
До речі, якщо у Вас виникне питання, де зупинитись у Тернополі, варто лише перейти за посиланням – там є цікаві варіанти.
Також читайте у блозі як планувати фінанси для подорожі та не витрачайте всі статки на нові враження.