Головна Новини 50 разів на добу виїжджають співробітники ДСО на “тривожні” виклики

50 разів на добу виїжджають співробітники ДСО на “тривожні” виклики

MVS_6795Оперативно, швидко, надійно – за такими критеріями уже більше шістидесяти років на Тернопільщині працює Державна служба охорони. Під пильним оком правоохоронців понад три тисячі об’єктів різних форм власності та майже стільки ж особистого майна мешканців краю: квартир, будинків, гаражів.

Більше 50-ти разів на добу спрацьовуює тривожна сигналізація по області і саме стільки ж без запізнень прибувають на місця виклику спеціальні підрозділи груп затримання.

Лише за 2014 рік працівники ДСО попередили 1638 правопорушень. Щодоби у кожному регіоні Тернопільщини забезпечують громадський порядок, а при потребі одразу ж виїжджають на будь-які тривожні повідомлення 12 екіпажів.

  • Робота бійців небезпечна та відповідальна, – каже начальник Управління ДСО при УМВС України в Тернопільській області Олег Іващенко. – Щодня хлопці, дивлячись в обличчя небезпеці, припиняють злочини та затримують правопорушників. Вони дадуть відсіч кожному, хто спробує перейти межу дозволеного.

 Державна служба охорони на Тернопільщині – це єдина в регіоні професійна охоронна структура. Її працівники – фізично підготовлені, щодня удосконалюють свої вміння та навички. Хлопці в будь-який час спроможні захистити майно та спокій населення.

Кнопки термінового виклику міліції – ефективний засіб повідомлення. Через три секунди після її натискання,  інформація надходить на пульт і вже звідти диспетчер передає повідомлення черговим нарядам.

Серед об’єктів, які охороняють бійці краю – банки, навчальні заклади, приватні фірми та організації, особисте майно громадян та інше.

Навіть попри те, що Державна служба охорони на повному самофінансуванні, це не стає перепоною для якісної роботи. На балансі Тернопільського управління 33 автомобілі, обладнані  проблисковими маячками та сиренами. Забезпечені бійці усім необхідним для виконання поставлених задач. Наразі охоронці використовують радіо та мобільний зв’язок. У планах – передавання сигналу тривоги через інтернет.

Олег Іващенко запевняє, що послугами ДСО можуть скористатися будь-які верстви населення, оскільки вибір величезний, охоронні системи різноманітні як за дизайном, так і ціною.  Уся техніка сучасна та сертифікована.

До складу ДСО входить і спецпідрозділ  міліції «Титан», бійці якого охороняють валютні цінності, забезпечують супровід вантажів, а також забезпечують охорону фізичних осіб.

Олег Іващенко каже, що з кожним роком кількість бажаючих співпрацювати з ДСО зростає. Лише у січні цього року Державна служба охорони взяла під свою опіку на Тернопільщині 82 об’єкти.

ДСО – єдина охоронна служба, яка надає озброєну міліцейську охорону, а незабаром у Тернополі з’являться ще й тілоохоронці.

Управління Тернопільської державної служби охорони отримало ліцензію на надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення. Таку ліцензію по Україні мають лише 4 підрозділи ДСО, серед яких і наш край.

Тернопільські бійці охороняють об’єкти не лише на Тернопільщині, але й за її межами.

Працівники Державної служби охорони завжди «у повній бойовій готовності».

Не забувають хлопці підтримувати фізичну форму, оскільки одна з вимог до охоронців – обов’язкова спеціальна підготовка, регулярні заняття із вдосконалення професійної майстерності, а також психологічна стабільність.

Берегти та захищати сон людей, а також зробити життя в області максимально безпечним – єдина незмінна мета Державної служби охорони.