Головна Новини 5 осіб потрапили до лікарні після відвідування ресторану в Тернополі

5 осіб потрапили до лікарні після відвідування ресторану в Тернополі

До Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області надійшло повідомлення від ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» про те, що станом на  01.10.2019 року в м. Тернополі за первинними повідомленнями зареєстровано 5 випадків «харчової токсикоінфекції» серед  учасників урочистої події, що відбулася 29.09.2019р. у ресторані «Аляска» в м. Тернополі за адресою вул. В.Великого 7А.

Всі 5 осіб госпіталізовані до інфекційного відділення.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань, ймовірно, пов’язаних із закладом громадського харчування, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розпочали розслідування.

Спеціалісти Тернопільського міського управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби та ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» відбирають взірці води питної, змиви з об’єктів зовнішнього середовища, продуктів харчування та проводять обстеження персоналу. З’ясовуються усі причини захворювання, кількість постраждалих уточнюється.

Про результати лабораторних досліджень  та проведеного епідрозслідування буде повідомлено згодом.