Головна Новини 356,9 млн грн. податків та 20,3 млн грн. соціальної допомоги громадам сплатив...

356,9 млн грн. податків та 20,3 млн грн. соціальної допомоги громадам сплатив Агрохолдинг «МРІЯ» за 2016 рік

«МРІЯ Агрохолдинг» відзвітував про свої виконані податкові та соціальні зобов’язання за попередній рік. Сума, що надійшла від Агрохолдингу до бюджетів усіх рівнів у 2016 році, складає 356,86 млн грн. Окрім того, Компанія надала соціальну допомогу громадам Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської областей, де веде господарську діяльність, у розмірі 20,26 млн грн. за 2016 рік. Ці кошти були спрямовані на реалізацію соціальних проектів у сферах освіти, медицини, духовності, благоустрою, культури та спорту, на покращення місцевої інфраструктури сіл та районів, надання допомоги бійцям АТО та населенню, а також на підтримку кооперативного руху і, власне, створення нових кооперативів.

Генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський наголосив: «Вже другий рік поспіль соціальна політика «МРІЇ» передбачає допомогу громадам у розмірі 100 грн. за кожен гектар землі, яку наш Агрохолдинг обробляє. Ми також своєчасно та в повному обсязі сплачуємо належні податки державі і розраховуємось з пайовиками по орендній платі. Сьогодні «МРІЯ» – в числі найбільших платників податків у аграрній сфері, а це означає, що ми наповнюємо бюджети та робимо значний вклад в економічне зростання всієї держави. Також саме підтримка нашої Компанії стала для багатьох сіл поштовхом на шляху до економічного розвитку через кооперацію, яку ми активно пропагуємо. На нашому рахунку зараз вже десяток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які «МРІЯ» допомогла відкрити чи посприяла в розвитку».

Серед найбільш масштабних соціальних проектів, реалізованих «МРІЄЮ» протягом 2016 року, – фінансування розмитнення та транспортування з Європи великих партій медичного обладнання для лікарень Тернопільщини, Хмельниччини, Івано-Франківщини та Буковини; відкриття будинку культури в м. Хоростків, запуск водогону у с. Целіїв на Тернопільщині, допомога бійцям АТО та підтримка кооперативного руху.

В компанії підкреслюють, що благодійна фінансова допомога спрямовується на ті потреби, які є пріоритетними для селян. Адже на що саме будуть використані 70 зі 100 грн. за кожен гектар, вирішують саме місцеві громади самостійно. Решта 20 грн. з гектара йдуть на централізовані програми на рівні району, а 10 грн. – на підтримку бійців АТО. За таким принципом соціальна політика Агрохолдингу «МРІЯ» буде реалізовуватись і в поточному році.