Головна Новини 310 медпрацівників щепили від COVID-19 на Тернопільщині

310 медпрацівників щепили від COVID-19 на Тернопільщині

310 медпрацівників щепили від COVID-19 на Тернопільщині з початку вакцинації. Про це повідомила начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

Завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк стала першою в області, хто отримав вакцину від COVID-19, повідомляє Суспільне. Щепили лікарку 25 лютого. Ольга Дивоняк каже, що одразу після вакцинації повернулася до роботи:

“Самопочуття добре, ніякої побічної реакції на щеплення в мене не було. Була легка болючість в місті ін’єкції, яка тривала один день, яка не потребувала якоїсь медичної корекції”.

За словами Ольги Дивоняк, у її відділенні провакцинували 9 медпрацівників, у 2 з них була підвищена температура. Зараз усі почуваються добре, побічних реакцій не мають.

В обласному лабораторному центрі щеплення від COVID-19 отримали 30 працівників. Про це розповіла виконувачка обов’язків директора центру Оксана Чайчук. За її словами, всі вакциновані почуваються добре, побічних реакцій не мають.

Серед тих, хто провакцинувався – 68-річний лікар-бактеріолог Анатолій Даутов. Чоловік каже, що коронавірусом не хворів. Вакцину отримав 26 лютого.

“Була температура вночі, 37.2. Це не є тривожним симптомом. Це навпаки організм виробляє антитіла до збудника”, – каже Даутов.

Отримала вакцину від COVID-19 й лікарка-епідеміологиня Світлана Крутяк. Жінка каже, коронавірусом перехворіла в жовтні минулого року, лежала в лікарні, мала ускладнення та постковідний синдром. Антитіл до вірусу на момент щеплення не було.

“Зразу після щеплення почувала себе дуже добре, прекрасно. На наступний день з’явилися симптоми – це було підвищення температури 37,2, ломота, ну таке, як передгрипозний стан звичайний, і звичайне невелике недомагання. Це є звичайна реакція на щеплення і дуже добре, що виникла така реакція, організм побачив вірус і почав з ним боротися. Я випила тільки парацетамол. І на наступний день себе нормально, прекрасно почувала”, – каже Крутяк.

Серед тих, кого щепили в обласному лабораторному центрі – лікарка-вірусологиня Леся Лукасевич-Жуковська. Жінка каже, що коронавірусом не хворіла, тому вирішила вакцинуватися.

“Протипоказів до введення вакцини в мене було. Сумнівів також не було. Розпочали курс вакцинації, так як курс складається з двох доз, першу я вже отримала. Побічних дій ніяких не було і зараз немає”, – каже Лукасевич-Жуковська.

З початку вакцинації було 7 повідомлень про підвищення температури та загальну слабкість через приблизно 8 годин після вакцинації, нікого не госпіталізували, розповіла начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. За її словами, сьогодні вакцинують працівників Тернопільського регіонального фтизіо-пульмонологічного диспансеру.

Загалом з початку кампанії з вакцинації в Україні першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 4 905 людей. За вчора найбільше щеплень зробили в Донецькій області – 180. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.