Головна Новини 28 мільйонів гривень не вистачає на зарплати міським вчителям та лікарям

28 мільйонів гривень не вистачає на зарплати міським вчителям та лікарям

20141204_0010 (1)Фінансисти міської ради готують листи на Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти з вимогою виділити кошти на галузі освіти та медицини. Фінансування цих галузей, в частині оплати праці та енергоносіїв, відбувається з держбюджету. Та субвенцій, які передбачені для міста не вистачає на забезпечення медиків і вчителів зарплатою на весь рік. Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету міськради 22 квітня.

Начальник фінансового управління Надія Кучер зазначила, що ще на початку року, при формуванні бюджету міста на 2015 рік, медичної та освітньої субвенції не вистачало на півмісяця зарплати. А зараз, у зв’язку із ростом індексації, медикам та освітянам не вистачає коштів вже на місяць. Так, галузь освіти недофінансована з держбюджету на 18 мільйонів гривень, медицина – на 10 мільйонів. Крім того, цим двом галузям не вистачає 12 мільйонів 400 тисяч гривень на оплату за енергоносії.

Якщо раніше у міських вчителів та медиків не було проблем із виплатою зарплат, то в кінці цього року таке може трапитися. Подібна проблема із недофінансуванням з держбюджету в останні роки виникала в освітян області, через що вони неодноразово вдавалися до страйків.