Головна Новини 24 березня абітурієнти спробують тестуватися

24 березня абітурієнти спробують тестуватися

ЗНО

ЗНОУ суботу, 24 березня, майбутні абітурієнти спробують свої сили на пробному тестуванні. Цьогоріч пробне незалежне оцінювання проводитимуть два дні 24 і 31 березня. Наприкінці цього тижня тести писатимуть з української мови і літератури, іноземної мови, біології, фізики та всесвітньої історії. Всього для проходження пробного тестування в Тернопільській області зареєструвалось більше чотирьох тисяч абітурієнтів, повідомляє TV-4.
У кожному райцентрі створили пункти пробного тестування. У Тернополі їх буде п’ять. Більше половини абітурієнтів, що зареєструвалися на проходження основного тестування, виявили бажання спробувати себе і на пробному. Організатори кажуть, пробне незалежне оцінювання допоможе краще психологічно підготувати себе до основного ЗНО.
– Пробне тестування дається для того, щоби в якійсь мірі зняти отой психологічний тягар, який висить на учасниках тестування. Як правило ми бачимо, що ті, хто брав участь в пробному тестуванні, показують кращі результати, ніж решта, – пояснив заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.
На пробному тестуванні умови максимально наблизять до тестування справжнього. Абітурієнти отримають і тестові зошити, і відповіді. Розпочнуть пробне тестування об одинадцятій. Учасник повинен мати при собі паспорт, або свідоцтво про народження, роздруковане самостійно з персональної сторінки запрошення-перепустку і квитанцію про оплату зі штампом банку. Цьогоріч окрім відповідей на тести учасники зможуть ще й дізнатися свої результати.
– Для цього роздамо інформаційні матеріали, з допомогою яких кожен зможе знати свій результат спочатку перевірити, а потім вже роздрукувати з сайту Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, – зазначив Юрій Шайнюк.
Менше двох місяців залишається і до початку основного зовнішнього незалежного оцінювання. Розпочне його тестування з хімії 15 травня.