Головна Новини 2300 міліціонерів забезпечуватиме громадський порядок в день голосування

2300 міліціонерів забезпечуватиме громадський порядок в день голосування

DSCN2951Під час Виборів Президента в Тернопільській області охоронятиме громадський порядок 2300 співробітників міліції. Про це під час брифінгу повідомив полковник Василь Облещук.

«Правоохоронці не втручатимуться у виборчий процесс. Основне наше завдання – забезпечити безпеку громадян, їхні права, свободи і законні інтереси, запобігти правопорушенням. І ми зробимо для цього все від нас залежне»  – заявив на зустрічі з журналістами начальник УМВС Василь Облещук.

Правоохоронці співпрацюють з громадськими та міжнародними організаціями, які виконуватимуть спостережні функції під час виборчого процесу. На даний час на території області перебуває 4 офіційні довгострокові спостерігачі від ОБСЄ зі спостереженням за достроковими  виборами Президента України – повідомили в СГЗ УМВС у Тернопільській області.

4 повідомлення про порушення виборчого законодавства на території області зареєстровано від початку передвиборчої компанії, кажуть у міліції. Зокрема, виявлено декілька фактів пошкодження бiгбордів з передвиборчою агiтацiєю кандидата в президенти України Михайла  Добкiна. В одній із друкарень Тернополя виявлено факт друку газети “Факти тільки факти”, яка спрямована на дискредитацію кандидата в президенти Петра Порошенка.

Керівництво УМВС вийшло з клопотаннями до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області та Головного управління Міндоходів у Тернопільській області щодо залучення їхніх працівників для надання допомоги працівникам органів внутрішніх справ у забезпеченні охорони громадського порядку та безпеки громадян на виборчих дільницях області, недопущення будь-яких протиправних дій, охорони виборчої документації.  Крім того, до охорони громадського порядку та збереження документації на виборчих дільницях залучатимуть членів громадських формувань і організацій, “Самооборони” та “Автомайдану”, працівників недержавних охоронних структур і власників зареєстрованої мисливської зброї.