Головна Новини 2035 медиків захворіли на СOVID-19 в Тернопільській області

2035 медиків захворіли на СOVID-19 в Тернопільській області

Лікарні в Почаєві та Кременці днями відвідали представники Управління Держпраці у Тернопільській області. Ці регіони найбільше постраждали в першу хвилю СOVID-19.  Головна мета візиту — розробити план заходів із керівництвом закладу, щоби знизити рівень зараження на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед медичних працівників.

– Під час першої хвилі СOVID-19 Кременеччина, Лановеччина, Шумщина та Почаїв постраждали найбільше, – розповідає начальник Управління Держпраці у Тернопільській області Віталій Мариновський, – тому вважаю за необхідне відвідати тутешні медичні установи. На превеликий жаль, деякі медики не використовують індивідуальні засоби безпеки. Нехтування цими засобами під час лікування хворих може призвести до інфікування СOVID-19.

Зі свого боку Олег Бандура, начальник відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Тернопільській області, нагадав про профілактичні заходи, яких мусять дотримуватися не лише медики, а й інші працівники лікарні під час виконання своїх професійних обов’язків.  Це допоможе зменшити ризик інфікування.

– Вони прості, але ефективні, – каже Олег Бандура.  – Зокрема, використання засобів захисту органів дихання, санітайзерів, провітрювання приміщень, дотримання дистанції та  недопущення скупчення великої кількості людей. Головне при появі перших ознак захворювання ізолювати пацієнта. У жодному разі не йти на роботу, бо це призведе до розповсюдження інфекції.

Від початку панедмії у Почаївській районній лікарні зафіксовано 37 випадків інфікування гострою респіраторною хворобою СOVID-19, а  в обласній психоневрологічній лікарні  – 21. У Кременецькій районній лікарні ковід виявили в 67 медичних працівників, з них — 19 інфікувалися при виконанні своїх професійних обов’язків.

Загалом в Тернопільській області зафіксували 2035  випадків захворювання на ковід серед медиків.