Головна Новини 2012 рік великої Соломії Крушельницької

2012 рік великої Соломії Крушельницької

Соломія крушельницькаОголосити 2012-й роком Соломії Крушельницької на Тернопільщині – таке рішення прийняли на пленарному засіданні депутати Тернопільської облради. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської обласної ради.

Також на пленарному засіданні розглянули питання про внесення змін до бюджету на 2011 рік. Йшлося про надходження з державного бюджету 19,6 мільйона гривень дотацій на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, понад 120 мільйонів на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям тощо. Голова обласної ради Олексій Кайда підписав рішення про внесення змін до бюджету.

Депутати обговорили програму розвитку патронажної служби в області на 2012-2016 роки й прийняли обласну програму вшанування українців, постраждалих у ХХ столітті внаслідок окупаційних режимів, на 2011-2012 роки. На думку народних обранців, ця програма має підвищити поінформованість населення області, активізувати роботи з вивчення матеріалів та фактів цього періоду, сприяти встановленню історичної справедливості тощо. До речі, аналогів такої програми в Україні немає.

Депутати прийняли за основу обласну програму розвитку фізичної культури і спорту у сільській місцевості на 2012-2016 роки та направили документ на доопрацювання, повідомляє lypa.te.ua

Одноголосно було прийняте звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Табачника Д.В. щодо необхідності підготовки бакалаврів з фізичної реабілітації на базі державного вищого навчального закладу «Тернопільський медичний університет імені І.Я.Горбачевського» . Підтримали депутати і звернення тернопільської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з приводу подальшого фінансування санаторію-профілакторію «Освітянин» Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Після перерви депутати розглянули ситуацію, яка склалася в установі Тернопільської обласної ради «Мельнице-Подільський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат» і прийняли рішення, яким звернулися до головного управлінню праці та соціального захисту населення ОДА розглянути питання відповідності директора закладу займаній посаді, вирішили направити матеріали робочої групи у правоохоронні органи та заслухати їхню інформацію на наступній сесії обласної ради.

Після тривалого обговорення та дебатів сесія не прийняла рішення «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України на підтримку вимог громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а також за основу не прийняла і звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, обласних рад України щодо зняття з розгляду пленарного засідання Верховної Ради України законопроекту (реєстраційний номер 9439 від 10 листопада 2011 року) «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» (щодо мови виховання).

Натомість депутати підтримали Програму розвитку виставково-ярмаркової діяльності в області на 2011-2013 роки у новій редакції, яка передавалася на доопрацювання кілька разів.

На цьому 41 сесія Тернопільської обласної ради завершила роботу.