Головна Новини 20-ти кілометрова зона Тернополя стане однією громадою

20-ти кілометрова зона Тернополя стане однією громадою

DSCN6746У Тернопільському районі сконцентрована третина всього населення області та половина її економічного потенціалу, тому питання поділу об’єднання громад винесли на окреме засідання робочої групи

Директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації Володимир Харченко запропонував для ознайомлення та обговорення Схему центрів адміністративних громад Тернопільської області та межі можливих громад у Тернопільському районі.

«Усі населені пункти, які розташовані у межах 20 кілометрів від Тернополя та мають дороги з твердим покриттям, можуть бути включені до складу Тернопільської територіальної громади, – констатував Володимир Харченко. – Таким чином Тернопільська громада накриває весь Тернопільський район. Також ми ще плануємо сюди включити населені пункти, які тяжіють до Тернополя: Великий Ходаків і частина сіл в районі Малашівців. Тут є присутні керівники територіальних громад, тому для нас важливо почути їхню думку, де вони бачать центри територіальних громад».

Присутні сільські голови зазначили, що вони мають бажання створити менші, але самодостатні громади. Таким чином виявили бажання створити громади з адміністративними центрами у Бірках, Байківцях, Великих Гаях, Острові. До неділі ці громади повинні подати на розгляд робочої групи паспорти територіальних громад.

Директор Офісу реформ Віктор Литвинчук сказав, що експерти офісу готові надати всі консультації, щодо оформлення паспортів територіальних громад.