Головна Новини 20-річний водій мало не врізався в людей, які були на пішохідному (Відео)

20-річний водій мало не врізався в людей, які були на пішохідному (Відео)

Правилами дорожнього руху передбачено, що водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

Та, на жаль, не усі водії знають про це. 15 грудня, близько 14-ї години, патрулюючи автодорогою М-09 “Тернопіль — Львів — Рава-Руська”, інспектори побачили транспортний засіб Renault Megane, який, наближаючись до пішохідного переходу, на якому саме в той момент переходили люди, не зупинився, щоб надати їм перевагу в русі.

Таким чином, водій створив для них аварійну обстановку, примусивши пішоходів різко змінити швидкість, а саме розпочати біг для забезпечення особистої безпеки та уникнення зіткнення.Поліцейські одразу ж наздогнали водія.

За вчинене правопорушення інспектори склали на 20-річного кермувальника протокол за ч. 4 ст. 122 (Створення аварійної ситуації) КУпАП. Рішення по справі прийматиме суд.

Відео тут