Головна Новини 20 населених пунктів без електропостачання через негоду

20 населених пунктів без електропостачання через негоду

Начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей проінформував  про оперативну обстановку в області щодо ускладнення погодних умов на території краю у період з 28 червня по 1 липня включно.
Зокрема, у ніч з 28 на 29 червня, внаслідок несприятливих погодних умов відбулось аварійне відключення електропостачання у 20 населених пунктах області: а саме: у Борщівському районі – 5, Бучацькому – 1, Заліщицькому – 12 та Чортківському – 2 населених пункти.
Протягом цього періоду було пошкоджено покриття 45 будівель краю. Зокрема у селі Шупарка Борщівського району, у селі Переволока, Звенигород, Рукомиш та Заривинці Бучацького району, у селі Угринь та Біла Чортківського району.
Фахівці підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільській області залучалися до ліквідації наслідків підтоплення 4-ох домогосподарств, 3—ох підвалів та одного складського приміщення у Гусятинському та Чортківському районах. Також рятувальники Тернопілля здійснили 5 виїздів на порізку та прибирання повалених дерев.
А 30 червня у селі Гадинківці Гусятинського району на 30 см вище дамби піднявся рівень води у місцевому ставку. Існувала загроза прориву дамби, внаслідок якого було б підтоплено автомобільний міст у селі Гадинківці та близько 6 домогосподарств у селі Швайківці Чортківського району, що знаходяться нижче по течії річки Ніч лавка, на якій розміщений даний ставок. На місце події залучалися оперативна група Гусятинського районного відділу Управління, працівники райдержадміністрації та сільської ради. Було організовано укріплення дамби мішками з піском. Загрозу підтоплення успішно ліквідували.