Головна Новини 187,77 млн грн. податків та 10,74 млн грн. соціальної допомоги громадам сплатив...

187,77 млн грн. податків та 10,74 млн грн. соціальної допомоги громадам сплатив Агрохолдинг «МРІЯ» за 2016 рік на Тернопільщині

«МРІЯ Агрохолдинг» відзвітував про свої виконані податкові та соціальні зобов’язання за попередній рік. Сума, що надійшла від Агрохолдингу до бюджетів усіх рівнів у 2016 році, складає 356,86 млн грн. Зокрема, підприємства Агрохолдингу, розташовані в Тернопільській області, загалом сплатили податків на суму 187,77 млн грн. Окрім того, Компанія надала соціальну допомогу громадам шести областей Західної України, де веде господарську діяльність, у розмірі 20,26 млн грн. за 2016 рік. З них 10,74 млн грн. спрямовано на потреби сільських громад Тернопільської області. На ці кошти було реалізовано ряд соціальних проектів у сферах освіти, медицини, духовності, благоустрою, культури та спорту, покращена місцева інфраструктура сіл та районів, надана допомога бійцям АТО та населенню, частину коштів спрямовано на підтримку кооперативного руху і, власне, створення нових кооперативів.

Генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський наголосив: «Вже другий рік поспіль соціальна політика «МРІЇ» передбачає допомогу громадам у розмірі 100 грн. за кожен гектар землі, яку наш Агрохолдинг обробляє. Ми також своєчасно та в повному обсязі сплачуємо належні податки державі і розраховуємось з пайовиками по орендній платі. Сьогодні «МРІЯ» – в числі найбільших платників податків у аграрній сфері, а це означає, що ми наповнюємо бюджети та робимо значний вклад в економічне зростання всієї держави. Також саме підтримка нашої Компанії стала для багатьох сіл поштовхом на шляху до економічного розвитку через кооперацію, яку ми активно пропагуємо. На нашому рахунку зараз вже десяток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які «МРІЯ» допомогла відкрити чи посприяла в розвитку».

Серед найбільш масштабних соціальних проектів, реалізованих «МРІЄЮ» протягом 2016 року у Тернопільській області, – фінансування розмитнення та транспортування з Європи великих партій медичного обладнання для місцевих медзакладів. На ці потреби Агрохолдинг витратив майже 400 тис. грн. Так, завдяки підтримці «МРІЇ» гуманітарні вантажі отримали: Тернопільська обласна лікарня, Козівська, Зборівська, Шумська центральні районні лікарні та лікарня в м. Хоростків. Окрім того, дороговартісне медичне обладнання «МРІЯ» придбала для Гусятинської центральної районної лікарні. Тепер медичний заклад має власний біохімічний аналізатор крові, необхідні для аналізів реактиви, а також електрокардіограф. Загалом на різні потреби Гусятинської лікарні «МРІЯ» спрямувала благодійну допомогу розміром 184 тис. грн. Всього ж у сфері медицини краю Агрохолдинг цього року реалізував соціальних проектів на суму 927 тис. грн.

Долучилася Компанія і до культурних проектів, зокрема, до відкриття будинку культури в м. Хоростків, на що надала 100 тис. грн. зі свого соціального бюджету. За ці гроші було придбано будматеріали, твердопаливний котел та решту необхідного обладнання для закладу. А в сфері інфраструктурного розвитку краю важливою подією став запуск водогону у с. Целіїв Гусятинського району. На буріння власної свердловини у населеному пункті «МРІЯ» надала місцевій громаді 110 тис. грн. Суттєву підтримку від Агрохолдингу, а це більш як 164 тис. грн., отримала також і Великоговилівська сільська рада Теребовлянського району. Стараннями «МРІЇ» місцевій громаді вдалося встановити вуличне освітлення, відремонтувати місцевий будинок культури і замінити в ньому вікна, а ще – озеленити та облагородити власний населений пункт.

За 2016 рік Агрохолдинг «МРІЯ» вклав у розвиток кооперативного руху Тернопільщини понад 575 тис. грн. Зокрема, Компанія посприяла у відкритті кількох молочних і обслуговуючих селянських кооперативів та підтримала вже діючі. С. Біще та с. Куряни Бережанського району відтепер мають молочні кооперативи з відповідно обладнаними молокоприймальними пунктами, такий же незабаром відкриється у с. Конюхи Козівського району. Почав роботу кооператив із сушіння фруктів у с. Старий Почаїв Кременецького району, а також кооператив по обробці круп та олійних у с. Ценів Козівського району. При підтримці «МРІЇ» значно розширив свою діяльність ягідний кооператив «Файна поляна», відкритий торік. Тепер він працює не тільки в Козівському районі, а й у сусідніх – Підгаєцькому та Бережанському.

У Компанії підкреслюють, що благодійна фінансова допомога спрямовується на ті потреби, які є пріоритетними для селян. Адже на що саме будуть використані 70 зі 100 гривень за кожен гектар, вирішують саме місцеві громади самостійно. Решта 20 гривень з гектара йдуть на централізовані програми на рівні району, а 10 гривень – на підтримку бійців АТО. За таким принципом соціальна політика Агрохолдингу «МРІЯ» буде реалізовуватись і в поточному році.