Головна Новини У добробаті «Тайфун» роз’яснили особливості та підстави своєї діяльності в Тернополі

У добробаті «Тайфун» роз’яснили особливості та підстави своєї діяльності в Тернополі

Зараз існує дуже багато думок про те, що таке, власне, добровольчі об’єднання і що вони насправді мають робити. Чимало закидають і претензій добровольчим об’єднанням. Мовляв: здорові хлопці з автоматами, чому не на передовій? Насправді ж добровольче формування є невід’ємною частиною тероборони, пояснюють у добробаті «Тайфун». Про особливості та підстави діяльності добровольчих батальйонів «тайфунівці» роз’яснили на своїх сторінках у соцмережах.

Серед основних завдань добровольчих формувань, перш за все, захист території та місцевості, де це добровольче формування зареєстроване. Зокрема, на добробат «Тайфун» покладено завдання оборони міста Тернополя, у разі нападу агресора. Крім того, ЗСУ, територіальна оборона та добробати, які, нагадують в батальйоні, є невід’ємною частиною тероборони, виконують функції забезпечення заходів громадської безпеки і порядку та здійснення заходів правового режиму воєнного стану (робота в комендантську годину) на території, де вони розміщені. Тобто, згідно з законодавством, добробати наділені тими ж повноваженнями, що й ЗСУ.

Кожен боєць добробату «Тайфун» постійно тренується, щоб, у разі необхідності, якісно та професійно захистити свою сім’ю, свій дім, свій Тернопіль, а також несе службу в комендантську годину. І, на відміну від військовослужбовців за контрактом чи поліції, бійці «Тайфуна» працюють виключно на добровільних засадах – ввечері патрулі забезпечують правопорядок та охороняють об’єкти критичної інфраструктури, в тому числі, від диверсій (саме тому стільки уваги приділяється перевірці документів громадян). Вдень же, запевняють, всі працюють або займаються підприємницькою чи іншою діяльністю, сплачують податки, тим самим підтримуючи економіку та допомагаючи своїм побратимам на передовій та іншим військовим ЗСУ. Адже зараз, переконані в добробаті, вкрай важливо працювати та сплачувати податки в бюджет, щоб, до прикладу, ті ж військові, які служать, отримували обіцяну та необхідну заробітну плату.

Щодо того, скільки бійців «Тайфуна» служать в зоні бойових дій, то в батальйоні кажуть про 57 підготовлених військових, які пройшли відповідне навчання в Тернополі, на базі добробату. До слова, хлопці отримують дуже добрі відгуки щодо високого рівня, як теоретичної, так і практичної підготовки.

Командир батальйону Богдан Юлик зауважує, що всі «тайфунівці» є достойними бійцями:

«Приємно, що така велика кількість охочих вирішили приносити користь місту, навчатися і вдосконалювати свої вміння та навички, а не відсиджуватися, наприклад, по нічних клубах чи якихось інших розважальних закладах. Ми даємо всі можливості для розвитку бійця, і в нас справді сформована потужна команда, про що свідчать і результати постійних тренувань, і підсумки патрулювань, і відгуки про наших бійців на передовій».