Головна Новини “Що син, що мала – це найдорожче, що в мене є, тому...

“Що син, що мала – це найдорожче, що в мене є, тому ми всі тут”- танкіст з Тернопільщини

У перший день повномасштабного вторгнення Росії Олександр Саричев прийшов до військкомату, аби захищати Батьківщину. Був учасником Революції Гідності, потім три роки воював на Сході України. А після звільнення займався підприємницькою діяльністю. Зараз Олександр служить командиром танка в третій окремій танковій бригаді, пише Суспільне.

Танкіст Олександр Саричев родом зі Збаража. Пішов воювати, як тільки почалась російсько-українська війна, в 2014 році. Чоловік каже, тоді вірив, що йде ненадовго:

“В 2014 році ніхто не вірив, що війна може тривати довго. Ми вірили, що зараз ми почнемо наступ і ми закінчимо це все, повернемо Україну в нормальне русло”.

Олександр має позивний “Шумахер”. Саричев каже, сам обрав танкові війська і навчався цієї справи три роки:

“Є специфіка танкових військ. Ти повинен чітко зайти, знайти місце, відпрацювати, потім заховатися, перезарядитися і знову далі працювати. Ми готові психологічно, ми ніколи не допускали, що в наших хлопців буде якийсь поганий настрій, чи вони будуть чогось боятися. Ми завжди жартуємо, бо ми розуміємо, що якщо там переживати ці всі моменти дуже критично, то можна зійти з глузду”.

Вдома на чоловіка чекає сім’я. У нього двоє дітей – синові 5 років, доньці – 3. Він каже, воює, перш за все, заради них.

“Що син, що мала – це найдорожче, що в мене є, тому ми всі тут”, – каже Саричев.

https://www.facebook.com/100004724466273/videos/382287400413231/

Олександр розповідає, після перемоги планує здобути ще одну вищу освіту:

“Як показала практика в кожного воїна ЗСУ є мінімум одна-дві вищих освіти. Мені вічно бракує часу, щоб піти вчитися. Я хочу поступити в інститут держуправління при Президентові. Розумію, що за молоддю майбутнє, нам змінювати цю країну. Вірте в нашу армію. ЗСУ на захисті вашого спокою. Ми завжди будемо обороняти Україну до останньої краплі крові, а нашої крові москалям не бачити”.

https://www.facebook.com/100002214633815/videos/5148428791889007/