Головна Новини 17 тисяч гривень штарфу заплатить хабарник з архбудконтролю

17 тисяч гривень штарфу заплатить хабарник з архбудконтролю

habarВироком Тернопільського міськрайонного суду від 29.10.2013 року затверджено угоду про визнання винуватості між державним обвинувачем та обвинуваченим у скоєнні кримінального правопорушення за частиною 2.ст. 369-2, колишнім начальником одного з відділів інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області , та призначено йому обумовлене сторонами покарання, у вигляді 17 000 гривень штрафу.

Встановлено, що у серпні 2013 року начальник одного з відділів інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області вимагав у жителя Козівського району неправомірну вигоду за сприяння у прийнятті документів та позитивному вирішенні питання щодо отримання дозволу на початок виконання будівельних робіт по реконструкції магазину продпромтоварів, а також непритягнення до адміністративної відповідальності за самовільне часткове будівництво.

Своє сприяння посадовець «оцінив» у 1 000 доларів США. Проте, скористатися незаконно одержаними коштами йому не вдалося. Після отримання неправомірної вигоди зловмисника затримали правоохоронці.