Головна Новини 17-річний тернополянин пише саундтреки для європейських фільмів (Відео)

17-річний тернополянин пише саундтреки для європейських фільмів (Відео)

Оркестрова музика для європейських фільмів. Юний тернопільський композитор Дмитро Кирилів пише унікальні твори, які виконують оркестри на великих сценах. Хлопцем пишаються одногрупники і викладацький склад Тернопільського музичного коледжу. А сам Дмитро скромно каже, годинами займається додатково, щоб був результат. Деталі у сюжеті Т1 Новини.
Музика, яка стала саундтреком до італійського кінофільму. 17-річний тернопільський композитор Дмитро Кирилів створює оркестрові композиції, які вражають західну публіку. Сам хлопець з 5 років грає на кларнеті. А в 11 написав свій перший твір.

“Перший більш-менш вдалий твір був написаний в 11 років. Мені допомагала його писати Ольга Степанівна. Ми разом написали твір для кларнета з фортепіано. Це була “Тарантела”, – пригадує композитор, студент Тернопільського музичного коледжу ім.С.Крушельницької Дмитро Кирилів.

Хлопець є переможцем десятків всеукраїнських та міжнародних конкурсів. А нещодавно, один з його творів, використали у документальній стрічці. Каже, аби досягнути таких високих результатів наполегливо працює щодня.

“Якщо взяти все те, чим займаюся, то на день це виходить 5-6 годин. Вранці ми приходимо сюди о 7:30. Годину-півтори ми розігруємося. Потім кожного дня є оркестр, а це ще 1,5 години. Потім урок спеціальності ще година, а потім і сам практикуюся ще 2-3 години”, – розповідає Дмитро.

В музичному коледжі всебічно сприяють тому, аби такі талановиті студенти як Дмитро, мали нагоду презентувати свою творчість на великій сцені. Зокрема два роки тому, в день 60-ої річниці з дня заснування закладу, Дмитро в супроводі цілого симфонічного оркестру виконав свій твір “Гуцульську Рапсодію” на великій сцені.

Наполегливість і велике бажання вчитися – в цьому секрет успіху Дмитра, впевнений його викладач Євген Гайда. Чоловік каже, окрім творів, які входять до обов’язкової програми, Дмитро чимало часу витрачає на саморозвиток. Нещодавно він їздив до Відня, де переймав досвід у тамтешніх віртуозів.

“Дмитро їздив на консультацію у Відень. Він привозить різні ноти, різні варіанти розігрувань, різні етюди. Він попри те, що я даю – ще шукає різні варіанти того, як себе розвинути і як досягнути хорошого виконання на хорошому рівні”, – каже викладач Тернопільського музичного коледжу ім. С. Крушельницької Євген Гайда.

Вже скоро Дмитро представлятиме Тернопільський музичний коледж на Міжнародному конкурсі в Житомирі.

Допомагати, підтримувати і розвивати творчі здібності своїх студентів. Це один з принципів роботи у Тернопільському музичному коледжі. Тут запевняють, роблять все для того, аби кожен з юних музикантів міг розвивати свої таланти на всі 100%.

Христина Луцик, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Т1 Новини