Головна Новини 15 автобусів за 2 млн гривень закуплять у Тернополі в 2020 році...

15 автобусів за 2 млн гривень закуплять у Тернополі в 2020 році (Відео)

На позачерговій сесії Тернопільської міської ради одноголосно 33 депутати проголосували, щоб дозволити комунальному підприємству “Міськавтотранс” взяти участь у проєкті “Міський громадський транспорт України”.

Про це “Новинам” Суспільного повідомила начальниця управління економіки, промисловості та праці міськради Тетяна Корчак.

Голосуючи, врахували пропозиції депутатів Івана Зіня та Тараса Білана, щоб не закупляти автобусів, які виробляє країна-агресор.

Депутати також проголосували, щоб надати місцеву гарантію для кредитування. Це означає: якщо підприємство “Міськавтотранс” не зможе самостійно повернути кредит, то борг буде покритий з міського бюджету.

Міжнародний Європейський інвестиційний банк згідно з цим проєктом має дати кредит – 2 млн. євро. За ці кошти закуплять 15 автобусів.

Проєкт передбачає пільгове кредитування на 13 років зі ставкою 2,5 % та відтермінуванням повернення коштів на 3 роки після завершення пільгового періоду.

Підписувати фінасову угоду буде міський голова Сергій Надал, а директор “Міськавтотрансу” укладатиме договір з фінансовим управлінням Європейського інвестиційного банку про погашення заборгованості та виконання гарантійних зобов’язань.