Головна Новини 14 мешканців Смиківців збільшили свої земельні наділи за рахунок землі аеропорту

14 мешканців Смиківців збільшили свої земельні наділи за рахунок землі аеропорту

На десятки тисяч гривень завдано державі збитків за самовільне захоплення земель жителями села Смиківці Тернопільського району. Місцеві мешканці, що мають наділи по сусідству з недіючим аеропортом, без жодних рішень та погоджень вирішили змінити межі своїх володінь. Хтось зазіхнув на три сотих, хтось на п’ять, а загалом незаконно захоплено 0, 369 гектарів земель недіючого летовища.
-У 2018 році місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 ККУ, тобто зловживання владою або службовим становищем, – розповів начальник Тернопільського відділу поліції Володимир Гарасимів. – У ході досудового розслідування було встановлено, що наявні факти самовільного зайняття земель. Відомості було внесено до ЄРДР і додатково кваліфіковано частиною 2 статті 197-1 Кримінального кодексу.  Ми почали встановлювати осіб, причетних до цього. У результаті, виявилося, що чотирнадцять жителів Смиківців збільшили  свої наділи за рахунок земель аеропорту, в тому числі тих, що належать до охоронних.
Заповзятливі господарі швидко облаштували на самовільно захоплених ділянках хто сад, хто грядки, а дехто навіть звів споруди та огородив.
На даний час обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних уже скеровано до суду, ще одне кримінальне провадження – на стадії  досудового розслідування. За дванадцятьма – тривають перевірки.