Головна Новини 130 тисяч сімей в Тернопільській області можуть отримати кошти за ощадливе використання...

130 тисяч сімей в Тернопільській області можуть отримати кошти за ощадливе використання газу та електроенергії

130 тисяч домогосподарств в Тернопільській області мають право отримати кошти за зекономлені природній газ та електроенергію, яка використовувалася для опалення приміщення. Наразі, до місцевих управлінь соціального захисту з відповідними заявами на повернення коштів за невикористані субсидії звернулося тільки 13 тисяч 700 осіб.

«Станом на 30 червня всі підприємства-надавачі послуг провели розрахунок невикористаних субсидій та надали місцевим управлінням соціального захисту інформацію про повернення до бюджету орієнтовно 514 мільйонів 438 тисяч гривень, – повідомив Юрій Юрик, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації. Місцеві управління соціального захисту населення та підприємства виробники послуг з газо та електропостачання ведуть роботу з підготовки монетизації частини невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газоелектропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості станом на 1 травня 100 кубометрів природного газу або вартості 150 кіловат електроенергії. Газо та електропостачальні організації подали місцевим управлінням соцзахисту населення перелік отримувачів субсидій, яким має бути виплачена частина невикористаної субсидії за рахунок економії готівкою. На даний час управліннями соцзахисту населення здійснюються заходи щодо прийому від громадян заяв з виплати готівки за заощаджені послуги. В цілому по області 13 тисяч 700 осіб звернулися із заявами щодо виплати частини невикористаної субсидії. Чисельність отримувачів субсидій, включених до переліку підприємств-надавачів послуг, у яких на рахунках залишилися частина невикористаних субсидій, становить 130 тисяч 84 особи. Орієнтовна сума, яка підлягає виплаті становить 143 мільйони 719 тисяч гривень.».

Яку суму отримає кожне домогосподарство залежить від того скільки було заощаджено газу або електроенергії. Максимальна сума виплати становить 695 гривень. Щоб отримати монетизовані субсидії треба до 1 вересня звернутися в управління соціального захисту населення з відповідною заявою. На той момент потрібно мати вже банківську картку, на яку і буде перераховано кошти або зазначити у заяві, щоб гроші виплатили через поштове відділення. Виплачувати кошти за ощадливість почнуть із вересня цього року.