Головна Новини 12-річний тернополянин розповів, чому вирішив займатись тайським боксом

12-річний тернополянин розповів, чому вирішив займатись тайським боксом

Надар Сай – хлопець із незвичним іменем і, попри юний вік, непростим життям. 12-річний тернополянин нещодавно став сиротою. Батька втратив ще 4 роки тому, а мама пішла з життя цьогоріч, в лютому. Опікунство над Надаром зараз оформляє його сестра по матері – 25-річна Юля Стасишин, а Надар тим часом пробує себе в спорті. Всі умови для цього йому створили у спорткомплексі «Workout Hall».

«Мені дуже подобається!», – саме так сказав Надар, коли вперше відвідав зал.

Хлопець зізнається, мріяв займатися бойовими мистецтвами давно. Але раніше такої можливості не мав.

Надар, як і всі діти його віку, має чимало енергії, яку необхідно скерувати в правильне русло, зауважує його сестра Юля. Розповідає, хлопцю було нелегко, особливо, коли захворіла мама. На його плечі справді лягло чимало турбот, в тому числі і про маму, яка була онкохворою. Попри все, каже жінка, коли матері не стало, то навіть не сумнівалася у тому, чи забирати брата в свою сім’ю. До того ж, чоловік її підтримав у цьому рішенні. У них, до речі, двоє своїх дітей – 6-річна дівчинка та 4-річний хлопчик, які люблять гратися з Надаром, а він теж тішиться, що тепер поруч є такі непосиди.

Юля, сестра Надара, розповіла, що раніше Надар навчався у школі в Великій Березовиці, адже саме там і жив з мамою. Тепер же його перевели у 22-гу школу в Тернополі, бо живуть на БАМі. Хлопець зізнається, тут йому комфортніше, адже в попередній школі іноді бували конфлікти з однокласниками. Власне, тому частково і хотів займатися бойовими мистецтвами – щоб могти за себе постояти.

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  назар сай,  тайський бокс,  юлик,   Workout Hall

У «Workout Hall» Надар спробував усі напрямки: змішані єдиноборства, бокс і тайський бокс. І обрав для себе останній. Запевняє – в залі йому комфортно, з іншими дітьми легко знайшов спільну. Але, зауважує, дуже відволікатися на заняттях немає часу, адже тренер за всіма пильнує та всім приділяє увагу.

Тренер же, Олександр Івахів, каже, що тайський бокс, попри те, що нелегкий вид бойових мистецтв, не лише дає можливість навчитися захищатися, а й виховує впевненість в собі, силу волі та вчить швидко думати і реагувати за різних обставин. Олександр переконаний, що під час тренувань варто звертати увагу учням і на те, для чого їм такі вміння, щоб діти не застосували силу без потреби чи задля самоствердження, а розуміли, що цей спорт виховує не лише фізичну силу, а й дух – важливий правильний підхід. Як, в принципі, і в будь-яких інших бойових мистецтвах.

Надар же запевняє, що ці принципи вже добре розуміє і готовий вчитися далі.

Засновник спорткомплексу Богдан Юлик, аби підтримати юного спортсмена, вирішив подарувати йому рукавиці, які необхідні для занять. Чоловік переконаний, що подібні дитячі ініціативи варто підтримувати. До того ж, розповідає, у «Workout Hall» займаються десятки дітей, а ті, хто прагне займатися професійно змішаними єдиноборствами, тайським боксом чи боксом можуть тренуватися безкоштовно.