Головна Новини 110 кілограмів риби виловили браконь’єри

110 кілограмів риби виловили браконь’єри

В ніч з 8 на 9 червня 2018 року при проведенні рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля на р. Серет загальнодержавного значення, біля сіл Іванківці, Малашівці, Зборівського р-ну та Івачів Горішній, Тернопільського р-ну було виявлено та задокументовано два грубих порушення «Правил любительського і спортивного рибальства» (за ч.4 ст.85 КУпАП), із виявленням значних збитків нанесених рибному господарству.

Браконьєрів впіймали “на гарячому”, коли ті витягували сітки, наповнені рибою. Ними виявилися місцеві жителі с.Чернихів, Зборівського р-ну, Тернопільської області. Інспекторами рибоохоронного патруля було вилучено сітки ручної роботи з капронової нитки по 70 метрів кожна (вічко 60х60мм) у кількості 6 шт та металевий човен .

Окрім сіток у чоловіків було виявлено 146 екземпляри риби: щука – 6шт, короп – 2шт, лин – 101шт, карась – 33шт, окунь – 2шт, лящ – 2шт.

Загальна вага незаконно виловленої риби склала 110 кг.

Збитки завдані рибному господарству становлять 15,6тис. грн.

Адміністративні матеріали по даному факту будуть розглянуті в Зборівському районному суді для вирішення справи по суті.

Нагадуємо, що 10-го червня на території Тернопільської області закінчилася весняно-літня нерестова заборона вилову водних біоресурсів.

Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області в черговий раз закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «Гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27-70-34 та (097) 427-85-95