Головна Новини 11 державних виконавців притягнуто до відповідальності

11 державних виконавців притягнуто до відповідальності

судПрокуратурою області постійно вживаються заходи у сфері захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень. Особлива увага приділяється поверненню коштів до Пенсійного фонду України.

Так, за позовами прокурорів реально виконано рішень суду про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду України на суму понад 2,3 мільйони гривень.
Зокрема, на виконання рішення суду за позовом прокурора Гусятинського району в інтересах Пенсійного фонду України боржником-Подільською дослідною станцією Тернопільського інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук сплачено понад 190 тисяч гривень.
Також прокуратурою проведено перевірку з питань стану додержання державними виконавцями вимог Закону України «Про виконавче провадження» при виконанні рішень судів про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду України, в ході якої виявлено численні порушення в діяльності органів Державної виконавчої служби.
На усунення виявлених порушень прокуратурою області начальнику Головного управління юстиції у Тернопільській області внесено 13 подань, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 11 державних виконавців.