Головна Новини ІТ спільнота готова взаємодіяти з владою для втілення в життя проектів, які...

ІТ спільнота готова взаємодіяти з владою для втілення в життя проектів, які покращуватимуть місто

Вчора 22.02 Тернопільський ІТ кластер провів круглий стіл “Шляхи розвитку ІТ в Тернополі” з представниками влади в місті: головою Тернопільської міської ради Надалом Сергієм Віталійовичом та заступником голови міськ ради Бицюрою Леонідом Олексійовичем, та головою Молодіжної міської ради Лесею Голик. На зустріч були запрошені представники ІТ компаній, учасники URBAN.te та організації AIESEC.

Метою заходу було інформування учасників про заходи, які плануються в місті для розвитку ІТ спільноти, позиціонування міста на ІТ карті України та позиціонування міста комфортного для життя.
Серед запланованих заходів є проведення хакатону, який об’єднає активних громадян, які протягом доби будуть генерувати, проектувати та втілювати рішення, які в близькому майбутньому стануть корисними для нашого міста. До цього заходу планується долучити людей з різних сфер, не лише ІТ-шників, які можливо вже бачать як можна покращити наше місто, або шукають ініціативні команди в складі яких реалізують корисний проект. Деталі проекту буде оголошено пізніше. Але ми сподіваюсь, що і URBAN.te і AIESEC допоможуть в проведені цього заходу, оскільки вони вже сьогодні роблять кроки, які позитивно впливають на наше місто.
Обговорено ще багато заходів, які плануються в ІТ спільноті.
ІТ спільнота готова взаємодіяти з владою для втілення в життя проектів, які покращуватимуть місто, робитимуть його більш привабливим для життя. Оскільки одною з наших проблем є зробити місто таким, щоб молоді спеціалісти хотіли залишатись і працювати в нашому місті, щоб воно було комфортним для життя і мешканці знали та розуміли, що і внашому місті можна себе реалізувати та отримувати гідний заробіток.