Головна Новини Італійські журналісти в зоні ООС знімали фільм за участю нацгвардійця Марківа

Італійські журналісти в зоні ООС знімали фільм за участю нацгвардійця Марківа

У районі ООС відбулися зйомки документального фільму “Перехресний вогонь” про справу Віталія Марківа. Фільм знімали італійські журналісти. Про це повідомила речниця командування ООС Ярослава Зоріна.

За її словами, основною ідеєю фільму є висвітлення подій, що стосуються загибелі журналістів Андре Роккелі і Андрія Миронова у 2014 році та справи українського нацгвардійця Віталія Марківа, пише Суспільне.Італійські журналісти в зоні ООС знімали фільм за участю нацгвардійця МарківаОперація об’єднаних сил

Італійські журналісти в зоні ООС знімали фільм за участю нацгвардійця Марківа

Разом із знімальною групою до району ООС приїхав нацгвардієць Віталій Марків.

“Італійські колеги поставили собі за мету показати усьому світу правду. Я із задоволенням допомагаю їм це зробити. Разом зі знімальної групою ми побували в місцях, де точилися запеклі бої, вони побачили та відзняли той будинок, в підвалі якого рятувався від обстрілів їх колега Андреа Рокеллі. Особисто для мене цей фільм – ще один доказ моєї непричетності до злочину, за який мене несправедливо засудили та протримали у в’язниці майже три з половиною роки”, – розповів Марків.Італійські журналісти в зоні ООС знімали фільм за участю нацгвардійця МарківаОперація об’єднаних сил

Італійські журналісти в зоні ООС знімали фільм за участю нацгвардійця Марківа

Знімальна група працювала на різних локаціях, а також спілкувалася з гвардійцями.

“Цей фільм – про правду і про реальний стан речей. Це наша відповідь різноманітним фейкам, недостовірній інформації та перекручуванню фактів. А ще для нашої знімальної групи це своєрідна справа честі – завершити зйомки цього фільму та показати його всьому світу в пам’ять про нашого колегу та друга Андреа Рокеллі, який загинув тут шість років тому. Адже частина нашого документального фільму присвячена фактично похвилинному відтворенню подій травня 2014 року і того дня, коли Андреа загинув”, – каже режисер фільму Лоренцо Станцані.

Нагадаємо, Віталій Марків – з Тернопільщини. Він народився в Хоросткові Гусятинського району. У 2003 році разом з матір’ю та сестрою переїхав до Італії, де закінчив технічний коледж, отримав громадянство Італії. В Україну повернувся в грудні 2013 року під час Євромайдану. Тоді в Києві був членом Самооборони.

З початком російсько-української війни став добровольцем у Нацгвардії України, далі підписав контракт. Був заступником командира взводу батальйону. Брав участь у боях під Слов’янськом навесні 2014 року. Італія звинуватила його у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі неподалік Слов’янська у 2014 році. Влітку 2017 року поліція заарештувала Марківа в аеропорту Болоньї, коли той прилетів до матері.