Головна Новини Історія сови Марічки, яку врятувала тернополянка (Відео)

Історія сови Марічки, яку врятувала тернополянка (Відео)

Сова, яка потребує термінової операції. Знайду виходили у ветеринарній клініці, але попереду складна операція. Працівники клініки розповідають, вона дужe розумна, розпізнає своїх опікунів і трохи свариться. Її примусово помістили у тісній клітці, щоб вона собі не нашкодила. Зараз волонтери оголосили збір коштів на допомогу птасі, повідомляє Т1 Новини.
Сова Марічка зовсім не боїться камери і пильно спостерігає, за тим, як оператор її знімає. Вона оселилася у ветеринарній клініці нещодавно. Працівники розповідають, сова – знайда. Її на вулиці підібрала одна тернополянка. Перната майже не рухалася, тож її доставили в лікарню. Марічка була настільки кволою і слабкою, що лікарям доводилося її примусово годувати. Птаха досі має травму крила і потребує термінової та дороговартісної операції.

“Ми не вірили, що вона видужає. У сови перебита ліва плечова кістка. Вона потребує хірургічної допомоги”, – каже лікар-ветеринар Руслан Хорошун.

Птаха призвичаїлася до нових господарів, та і колектив клініки до неї звик. Марічкою назвали жартома. Зараз сова почала пити і їсти, завдяки турботі лікарів набагато краще почувається. Апетит, каже Руслана Хорошун, у птахи хороший. Їсть лише м’ясо і чекає на операцію.

Тим часом у клініці додають, сова не єдина, яку тут врятували. Нещодавно провели унікальну операцію котові.

“Принесли його з сечокам’яною хворобою. В нього життєві процеси були заблоковані. Лікар прийняла рішення зробити пластику статевих органів, щоб він мочився нормально”, – розповідає голова ГО “Друзі Хатіко” Олена Дейнека.

Вже тиждень кіт на ім’я Жорик проходить реабілітацію. Щодня йому обробляють рану. Ветеринарі впевнені, що тварина невдовзі повністю одужає.

Ця операція пройшла успішно, тож медики переконані, що і сову вдасться поставити на ноги. У ГО додають, допомогти безпритульним тваринам, які зараз перебувають у ветеринарній клініці може кожен охочий тернополянин. До прикладу, збір коштів на операцію для сови Марічки оголосили кілька днів тому і небайдужі вже перерахували 1800 гривень. Ще залишилося зовсім трішки – 1200 гривень.

Щоб долучитись і допомогти сові, а також іншим тваринам ви можете перераховувати на рахунок ПАТ “ПриватБанк”, поточний рахунок 26003055132206, МФО 338783, код ЄДРПОУ / ІПН 42738081 або на карту ПриватБанку 5168755445165679 (Дейнека Олена Євгенівна).

Оксана Смільська, Тарас Троян, Віталій Куземко, Т1 Новини