Головна Новини Ірина Музика і Гурт «Фіра» презентували в Тернополі альбом «Йде Різдво»

Ірина Музика і Гурт «Фіра» презентували в Тернополі альбом «Йде Різдво»

Щирі та чуттєві фольклорні пісні про Різдво – відомий гурт «Фіра» та Ірина Музика зіграли для тернополян святкову програму колядок. Альбом «Йде Різдво», який є дебютним для солістки гурту, презентували в обласному драмтеатрі ім. Т. Шевченка.

Як розповідає Ірина Музика, над альбомом працювали два роки. До нього увійшли відомі колядки у новому музичному вирішенні, нові авторські колядки і маловідомі перлини народної творчості.

«Спочатку у нас не було цілі записати альбом. Чомусь він писався. Ініціатором був Сергій Степанів (композитор, аранжувальник, фронтмен гурту – ред.). Ця музика посеред літа просто почала литися… Чудові українські колядки… Коли ми записали достатньо багато пісень, вирішили випустити альбом».

Над різдвяними колядками гурт працює не вперше. У 2008 році «Фіра» випустила альбом колядок, через 10 років Ірина Музика спільно з гуртом знову презентує нових 12 треків. Матеріал збирали в рідному селі Сергія Степаніва – у с. Зелене Чортківського району, де записали ряд унікальних колядок. Родзинкою стали колядки з Полісся, виконані в традиційній автентичній манері.

«Це дуже відповідальна робота. Тому що народна музика, тим більше колядки, – це справжні скарби. Вони надзвичайно потужні, енергетичні. І найголовніше у такій роботі – не зіпсувати пісні. Коли записували альбом, головне для мене було зберегти у піснях Різдво і відчуття цієї таємниці, нового народження».

Талановитих музикантів добре знають у нашому краї, і встигли вже полюбити. Нещодавно гурт «Фіра» запалив своєю енергетикою гостей медового фестивалю «Свято файних мрій», який проводив на Тернопільщині Агрохолинг «МРІЯ». Тож Компанія вирішила подарувати своїм пайовикам ще одну прекрасну нагоду насолодитись творчістю гурту. Цього разу – щоб підтримати різдвяний дух та атмосферу свята у їх сім’ях. Агрохолдинг запросив пайовиків із різних куточків області на концерт «Йде Різдво», що стало для них приємним сюрпризом.

Світлана Голяш  приїхала на концерт разом із сином і похресницями: «Отримала запрошення від “МРІЇ”. Була приємно вражена. На концерт привела своїх похресниць та синочка. Такі подарунки дуже важливі, вони піднімають настрій, відчувається, що Компанія дбає про нас».

Староста с. Сороцьке Теребовлянського району Михайло Дзеса теж відвідав концерт на запрошення Агрохолдингу. Каже, що за роки співпраці з «МРІЄЮ» втілено в життя багато важливих для села соціальних проектів. А можливість відвідати презентацію альбому Ірини Музики та гурту «Фіра» – це чудовий різдвяний подарунок.

«Для мене як для старости це дуже важливо. Так ми з односельчанами відчуваємо, що наші орендарі про нас пам’ятають і дбають, – розповідає Михайло Дзеса. – Раді, що ми самостійно можемо визначати, на які потреби спрямовувати кошти, що надходять від “МРІЇ” як соціальна підтримка. Збираємося всією громадою, вирішуємо. Наприклад, акумулюємо гроші, щоб зробити підігрів підлоги у церкві. У рамках співпраці ми вже багато роботи провели спільно з “МРІЄЮ”. І такі заходи, як сьогоднішній концерт, також дуже важливі, вони підкреслюють наші дружні відносини».