Головна Новини Ініціативна молодь — рушій змін: у селі Людвище запрацював тренажерний зал

Ініціативна молодь — рушій змін: у селі Людвище запрацював тренажерний зал

Сучасний тренажерний зал у приміщенні колишнього актового залу обладнали у селі Людвище, що на Шумщині.

Тарас Пелешок ще задовго до втілення ідеї про спортзал активно займався фізичним розвитком місцевої молоді, заохочував до здорового способу життя. Ідея виникла у колі однодумців. Завдяки розумінню місцевої влади, яка виділила під тренажерний зал кімнату в адмінприміщенні, та фінансовому сприянню «Контінентал Фармерз Груп» сьогодні у селі є місце для розвитку тіла й духу. Тарас Пелешок зізнається, що спочатку небагато людей повірили в ідею, але сьогодні навіть старше покоління цікавиться відвідинами залу.

«Ми створили місце, де кожен охочий зможе потренуватися, і це необхідно не лише для хорошої фізичної форми, але й для міцного здоров’я. Нашій активній команді вдалося самостійно зробити дуже багато, адже ремонт приміщення робили своїми силами, коштами на будматеріали допомогла сільрада, а от придбати спортивний інвентар та тренажери змогли завдяки агрофірмі Контінентал. У цьому залі — праця десятка людей. У приміщені замінені вікна, зроблений косметичний ремонт. У наших найближчих планах — розвивати громадську організацію, яка зможе надалі робити корисні проекти для усього села і не тільки», — розповів ініціатор створення спортзалу ТарасПелешок.

Облаштовували тренажерний зал так, щоб займатись могли усі. Тут тренажери для різних груп м’язів та різної складності виконання. Місцеві жінки поки найбільше вподобали бігову доріжку та велотренажер. Хоч фізичної активності їм вистарчає у буденних турботах, але зізнаються, сюди йдуть, щоб «розім’яти» все тіло.

Організатори планують ввести абонементи та символічну плату, аби покривати комунальні платежі та оновлювати спортивну залу новим реманентом.

Микола Вальчук, заступник керівника кластеру «Полісся» зі зв’язків з громадськістю Компанії «Контінентал» запевнив, що такі задуми не можна ігнорувати, адже це проект, який змогли втілити лише завдяки бажанню та ініціативі. Адже без групи людей, які горіли ідеєю, усього, що ми бачимо тут, не було б.

«У селі Людвище розташована центральна база кластеру «Полісся», тож ми часто підтримуємо населений пункт, допомагаємо відновлювати інфраструктуру, фінансуємо різні проекти. Зокрема у попередні роки було відремонтовано місцеву дорогу, оновлено школу, облагороджено кладовище. Коли надійшов запит від сільської ради зі спортивним проектом, ми не вагались і виділили 85 тис. грн на його втілення, адже корисна ініціатива молоді має завжди отримувати відгук соціально відповідального бізнесу», — зазначив Микола Вальчук.

Загалом же спорт є важливим напрямком соціальних проектів й на інших територіях присутності Компанії. Від початку року на спортивну галузь «Контінентал» виділив понад мільйон гривень.

«У Компанії переконані, що, підтримуючи спортивні проекти та ініціативи молоді, ми розвиваємо громади та дбаємо про майбутнє сіл, нашої області, держави загалом. Тому значну частину коштів виділяємо саме на цей напрямок. Зокрема підтримуємо різні спортивні команди: футбольні, баскетбольні, волейбольні. Фінансуємо відкриття тренажерних залів та майданчиків. А також підтримуємо проведення різних змагань, щоб популяризувати спортивну галузь загалом», — зазначив начальник соціально-інвестиційного відділу Компанії «Контінентал» Василь Мартюк.

Компанія обробляє 920 га землі у населеному пункті, чимало жителів села працюють на базі агрохолдингу, крім того, Людвище особливе тим, що тут організований молочний кооператив «Людвищанська перлина», який підтримує «Контінентал».

Ірина Пискур