Головна Новини Імунітет до ковіду: що варто знати тернополянам (Відео)

Імунітет до ковіду: що варто знати тернополянам (Відео)

Непомітний коронавірус або безсимптомний перебіг хвороби – те, чим може похвалитись не кожен тернополянин.

Як зазначають епідеміологи, це саме той варіант хвороби, який не впливає на загальну статистику. Адже зробити усім людям тести на антитіла наразі неможливо. Та й достеменних відомостей, яка саме кількість антитіл захистить від повторного зараження – немає, Т1.

Лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев розповів,  що не завжди після хвороби у людей виробляються антитіла. Існують випадки, коли імунітету не набувають.

Також медик наголосив, що те, що ви перехворіли один раз, ні антитіла, набуті після хвороби, не вберігають від повторних заражень ковідом.

Організм людини, зазначають епідеміологи, після зустрічі з будь-яким вірусом чи хворобою, залишає про цей збудник імунну пам’ять. Це означає, що навіть якщо в даний момент антитіл до хвороби у вас мало, або немає, то після повторної зустрічі імунна пам’ять все одно подасть сигнал огранізму, щоб той знову напрацював антитіла, а відтак міг боротися з вірусом.

Тому, повертаючись до коронавірусу, пандемію можна буде контролювати, якщо імунну пам’ять матиме щонайменше 80% населення країни.