Головна Новини Ікона мироточить, люди зцілюються

Ікона мироточить, люди зцілюються

Історія знає тисячі випадків, коли хворі люди завдяки своїй великій вірі в Господа, щирій молитві, самопожертві зцілювались від важких недуг. Чимало було таких, котрі звільнялися від різних слабостей завдяки молитві біля ікон, що почали мироточити. «Це Боже диво!» – кажуть священнослужителі і донині ніхто не може достеменно пояснити цього феномена, пише газета “Свобода”

Тому, направду, новину про те, що у тій чи іншій церкві країни замироточила ікона, люди сприймають як добрий знак, Боже провидіння. Нещодавно таке диво трапилося У тернопільському храмі ікони Божої Матері “Скоропослушниці”. Кілька тижнів тому на очах у послушниці храму замироточила ікона Богородиці. З тих пір чимало тернополян приходять сюди зі щирими молитвами і зі сльозами на очах просять про поміч. Більше того, вже є випадки зцілення від недуг, які місяцями мучили людей.

З поклоном та щирою молитвою відвідала храм і я. Помолилася біля ікони, а заодно й поспілкувалася з настоятелем храму отцем Володимиром Бичаком.

“Завдяки офірі, щедрій пожертві прихожан у 2011 році  збудували храм приурочений Афонській іконі Матері Скоропослушниці. З того часу чисельність прихожан поступово зростала. Жертводавці привозили в храм і дарували чимало рідкісних, унікальних ікон. До прикладу, центральну ікону нашого храму – Матері «Скоропослушниці» – малювали на Афоні два роки монахи”, – розповів отець Володимир.

Парох каже, що у церкві мироточила вже не одна ікона. Вперше це трапилося ще у 2013 році. Тоді замироточила ікона «Скоропослушниці», яку привезли на замовлення з іншої країни. Опісля – ікона Манявської  Богородиці, яку привозили в храм, а також невеличка ікона Амфілохія Почаївського. Окрім того, вкривалася святим миром і Страсна ікона. Біля неї відбулося три зцілення людей.

І ось останній випадок ласки Матері Божої відбувся в січні. Отець Володимир каже, що це вперше вони спостерігають, щоб ікона так довго мироточила.

“Сталося це на очах у послушниці нашого храму Зоряни. Вона розчулилася, заплакала і одразу ж повідомила про це мені. Ми разом подякували Богородиці за милість. Біля ікони відбулося вже два зцілення. Одна жінка позбулася головного болю, який мучив її пів року. Інша ж зцілилася від болю у спині”, – додав священик.

Зрештою, каже отець, головне  – це віра людини. Коли християнин щиро повірить у Боже диво, помолиться і прийме оце миро як Божу ласку, неоціненний Божий дар, тоді й  Господь, Богородиця почують його і допоможуть у біді.

Наостанку отець Володимир розповів ще одну дуже зворушливу історію.

«Однієї неділі під час Богослужіння я побачив жінку, котра дуже плакала. Вона була у відчаї. Опісля Служби підійшла до мене і попросила молитися за доньку, котра в Угорщині потрапила до тюрми. Як з’ясувалося, свого часу, як і більшість українців, ця жінка виїжджала до Англії за фальшивими документами. Її арештували. Тоді вона побула півтора місяці у в’язниці і її відпустили. З того часу не мала й думки, щоб їхати за кордон чи порушувати закон. Влаштувалася на роботу тут і жила спокійним життям.

Нещодавно ж вирішила відвідати Польщу. І вже там правоохоронці побачили, що її відбитки пальців збігаються  з відбитками тієї угорки. Посадили її в Люблінську жіночу тюрму.

За моєю порадою матір щодня, стоячи на колінах перед іконою, читала Акафест до Скоропослушниці і до святої Анастасії.

За два місяці її перевезли з Польщі в Угорщину, де й відбувався суд. І вже під час судового засідання суддя шокував усіх своїм неочікуваним вироком, сказавши: «Я вас відпускаю».

Кілька днів тому батько, матір і їх донька прийшли в наш храм. Вони впали на коліна і слізно дякували Скоропослушниці за допомогу».

Що ж, не даремно у Біблії сказано: «По вірі твоїй, воздасться тобі!»