Головна Новини Ізраїльські медики обмінялися досвідом з медиками Тернопільської університетської лікарні (фото)

Ізраїльські медики обмінялися досвідом з медиками Тернопільської університетської лікарні (фото)

День ізраїльської медицини відбувся 19 січня у Тернопільській університетській лікарні, де висококваліфіковані лікарі з Ізраїлю провели безкоштовний прийом та діагностику хворих. Фахівці високого рівня Міхаель Райхель, Алекс Штурман та Валерій Берсудський працювали в офтальмологічному, кардіологічному та ортопедичному відділеннях. Після цього вони зустрілися з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною й поділилися своїми позитивними враженнями від рівня медицини Тернопільської університетської лікарні та кваліфікованості спеціалістів, які там працюють.

«Мені приємно, що випадкова зустріч призвела до такого результату, як приїзд наших гостей та консультація наших лікарів. Дякую вам за ініціативу!» – наголосив під час зустрічі голова ОДА. І зауважив, що це дуже важливий етап для початку хороших стосунків.

«Від нашої зустрічі в Любліні минуло небагато часу, а плани вже почали втілюватися на практиці. За це я дуже вдячний, і хочу, щоб у Тернопільській області був такий же високий рівень медицини як в Ізраїлі. Ми готові піти на такий маленький експеримент. Адже робимо сьогодні багато кроків для того, щоб підтягти рівень медицини в області, а саме плануємо відкриття сучасного кардіоцентру та встановлення лінійного прискорювача для онкодиспансеру. Тому дорогі колеги, ми дуже зацікавленні у співпраці з вами, адже техніка нічого не варта без умілих рук та кваліфікованих спеціалістів», – акцентував Степан Барна.

У свою чергу, як зазначили ізраїльські спеціалісти, вони приємно вражені рівнем, який побачили сьогодні в Університетській лікарні, адже там працюють не лише кваліфіковані медики, а для їхньої роботи також створені належні умови. Тому на Тернопільщині є добрий «грунт» для подальшої співпраці, а також ініціативні люди, які хочуть змінюватися та працювати.

При цьому, голова Наглядової ради «Об’єднання іудейських релігійних організацій України» Павел Фельдблюмен, за підтримки якого відбувся даний проект, додав, що їхніх приїзд став можливим також за сприяння «Ізраїльського фонду підтримки України», очолює який Борислав Береза. Також обмін досвідом тернопільських та ізраїльських лікарів став можливим завдяки підтримці консула Ізраїльської держави Олега Вишнякова, Тернопільської обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації та керівництва Тернопільської університетської лікарні.