Головна Новини Ігор Гуда: «Ігри Героїв» – мотивація для тих, хто втратив надію

Ігор Гуда: «Ігри Героїв» – мотивація для тих, хто втратив надію

Атовці, які отримали травми в зоні бойових дій, а також цивільні люди з інвалідністю, приїдуть в Тернопіль 10 лютого на змагання з кросфіту. Вперше у нашому місті пройдуть «Ігри героїв», змагання вже кілька місяців мандрують містами України для того, аби мотивувати тих, хто через життєві обставини отримав інвалідність.

Один з організаторів «Ігор героїв», ветеран третього полку спеціального призначення Володимир Розумяк, каже, що ці спортсмени з інвалідністю можуть більше, ніж пересічні люди. Відтак «Ігри Героїв» мотивують та дають надію.

«Вони виконують інколи ті самі нормативи, але людям з інвалідністю це дається в рази важче. Їхні досягнення – це приклад для нас усіх. Величезне значення для бійців, які отримали травми в АТО, має мотивація. «Ігри героїв» дають цю мотивацію, на цих змаганнях можна побачити справжню силу духу,» – зазначає Володимир Розумяк.

Як розповідає один зі співорганізаторів «Ігор героїв» у Тернополі Андрій Гуменний, змагатимуться спортсмени у кількох категоріях: люди на протезах, «атовці», які отримали поранення та учасники на візках.

Святослав Олійник – один з ініціаторів змагань, сам пересувається на інвалідному візку, але, попри це, тренується, виступає на змаганнях з жиму лежачи та кросфіту.

«Ми хочемо мотивувати людей з інвалідністю. Для мене це конкретний стимул, коли я бачу, що хлопець без руки штовхає штангу, або без ніг витворяє дива на турніку. Таким чином показуємо хлопцям і дівчатам, що на інвалідності життя не закінчується», – ділиться Святослав Олійник.

Організатори вдячні усім, хто підтримує захід: спонсорам, партнерам, меценатам.

У Тернополі на заклик допомогти одним із перших відгукнувся підприємець та меценат, директор будівельної компанії «Креатор-Буд», керівник благодійного фонду «Твори добро» Ігор Гуда. Підтримав проект не випадково: сам займався спортом, завжди охоче підтримує спортивні заходи. Саме за підтримки Ігоря Гуди відбувався чемпіонат з водно-моторного спорту, встановлюються вуличні тренажери на громадських майданчиках та в школах міста, окрім того, підприємець завжди охоче підтримує спортивні школи. Свого часу Ігор Гуда виступав за професійну футбольну команду, але після отриманої травми змушений був попрощатись з великим спортом. Втім, досі він грає за команду «Ветеран Креатор-Буд». Меценат вважає, що «Ігри Героїв» це не просто спортивні змагання, а подія, яка мотивує.

«Людей з обмеженими можливостями в Тернополі багато, але на вулицях міста їх не побачиш: часто вони замикаються у собі і воліють не виходити з дому. Має бути поштовх, який заохотить їх діяти і радіти життю. «Ігри героїв» – це не просто спортивні змагання, для багатьох це шанс інакше подивитись на життя і знайти в ньому сенс. Я дякую організаторам за те, що виявили таку ініціативу – провести цей захід в Тернополі», – говорить Ігор Гуда.

Ініціатива «Ігри героїв», направду, вражає: люди на інвалідних візках змагаються із жиму лежачи, вправляються у вмінні лазити по канатах, піднімають важкі гирі. Спортсмени із протезами – бігають, стрибають, часто спершу навіть важко зауважити, що в них нема кінцівки. Це дуже надихаючі приклади для кожного. Зараз спортсмени з інвалідністю готуються до змагань, які заплановані на 10 лютого.