Головна Новини Ігор Гуда: “Я гордий тим, що «Креатор-Буд» долучивсядо зведення пам’ятника Героям Небесної...

Ігор Гуда: “Я гордий тим, що «Креатор-Буд» долучивсядо зведення пам’ятника Героям Небесної Сотні на площі Героїв Євромайдану”

Тисячі тернополян урочисто відкрили пам’ятник героям Небесної сотні. На свято Покрови. Представники влади, духівництва, військові та мешканці міста вшанували пам’ять героїв, які кинулись рятувати країну ціною власного життя. Шану віддали усім, хто загинув під час сутичок на Євромайдані та на Сході країни. До спорудження площі Героїв Євромайдану та найвищого пам’ятника Небесній сотні в Україні долучилась будівельна компанія «Кретор-Буд», що працює під керівництвом Ігоря Гуди.
– У 2012-му році ми споруджували пам’ятник Незалежності на Театральному майдані Тернополя, а сьогодні ми відкриваємо пам’ятник Героям, які поклали життя за цю Незалежність. Я гордий за те, що наше підприємство долучилося до будівництва пам’ятника Героям Небесної Сотні, Героям Євромайдану, українським воякам. Площа Героїв Євромайдану – це не просто гарне місце, це символ вдячності нашим героям. Ми повинні пам’ятати їх, маємо шанувати нашу історію. Слава кожному захиснику і слава Україні, — сказав Ігор Гуда.
Не випадково пам’ятник на оновленій площі відкрили на свято Покрови. Українці завжди шукали заступництва у Матері Божої. Вона вважалась заступницею козаків, саме 14 жовтня відзначається день українського козацтва. Віднедавна ще й день Захисника України. Окрім іншого, також на Покрову у 1942 році проголошено про створення Української Повстанської Армії.
Символічно, що будівельники “Креатор-Буду”, які, ризикуючи життям, зводили фортифікаційні споруди для наших вояків на Сході України облаштовували й Площу героїв Євромайдану та споруджували пам’ятник Героям Небесної Сотні. Працівники кажуть, це була для них велика честь.
— Дуже приємно, що це – робота, пов’язана з такими подіями, які піднімають патріотичний дух наших українців, багато людей заставляють задуматись над тими подіями і дуже приємно, що наше місто ввійшло в число перших, хто відкрив такий пам’ятник, — сказав виконроб будівельної компанії «Креатор-Буд» Василь Загорський.
— Я хочу подякувати компанії «Креатор–Буд» і особисто Ігорю Гуді за його великий вклад в будівництво пам’ятника та в створення цієї оновленої площі. Я впевнений, що ця площа стане однією з улюблених для громадян міста Тернополя, тут відбудеться багато святкових і урочистих подій. Я впевнений, що ця площа ввійде в сторінки історії нашого міста і нашої країни, — сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.
Дванадцятиметровий пам’ятник Героям Небесної Сотні – найвищий у Тернополі. Лише бронзова скульптура важить понад тонну. Автори пам’ятника — архітектор Іван Жовнич та скульптор Роман Вільгушинський. В основі композиції полум’я, що виривається з бруківки, вогонь піднімає до неба тіло убитого Героя. Вгорі ангел з крилами, що символізує Державу, Волю та Славу.
Пам’ятник Небесній Сотні обійшовся майже у 2 з половиною мільйони гривень. За власні кошти директора «Креатор-Буду» Ігоря Гуди виконано будівельні роботи самого пам’ятника та благоустрій на оновленій площі.