Головна Новини Ігор Гуда: “Щоб молодь лишалась в Україні — потрібна підтримка і відповідальність...

Ігор Гуда: “Щоб молодь лишалась в Україні — потрібна підтримка і відповідальність підприємців”

25 червня в Україні відзначатиметься День молоді. Сучасна молодь розумна, здатна швидко навчатись і добре відчуває зміни, які відбуваються у суспільстві, вважає тернопільський підприємець і меценат, директор компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.

Ігор Гуда — молодий та успішний підприємець. Свою кар’єру розпочав дуже рано, а вже у 25 років підприємець очолив будівельну компанію. Як зазначає Ігор Гуда, молодість на початку шляху була і плюсом, і мінусом, адже не всі готові серйозно сприймати на керівній посаді молоду людину. Але, розпочинаючи працювати в юному віці, людина за короткий час може піднятись по кар’єрній драбині.

— Часто роботодавці ставлять вікові обмеження, коли шукають працівників, шукають молодих людей від 20 до 35 років, але обов’язково з досвідом роботи. Де ж той досвід має взятись, якщо ніхто не хоче брати недосвідчених? Так само старші люди не можуть знайти роботи, бо вони вже вийшли з молодого віку. На роботу в «Креатор-Буд» ми беремо тих, хто справді хоче працювати, а вік і досвід — не є визначальними чинниками. Ми готові брати відповідальність і за молодших працівників, і за старших. Якщо людина не має досвіду роботи, але має бажання, то вона може навчитись і дуже швидко піти «вгору», — розказує Ігор Гуда.

Зараз на підприємстві працюють сотні тернополян, «Креатор-Буд» дає людям і соціальні гарантії, і можливість росту, і гідну заробітну плату.

— Ми бачимо оголошення по місту, де пропонують молодим людям роботу в Польщі. Під банком в центрі міста, оплачуючи за робочі візи, стоять десятки молодих людей щодня. Дуже хочеться, щоб ці люди працювали тут, створювали сім’ї, ростили дітей, були щасливі вдома і могли не їздити на заробітки. Але для цього українські роботодавці повинні усвідомити свою відповідальність за найманих працівників. Взяти людину на роботу — це не знайти дешеву робочу силу і в конверті видавати зарплату, це дати людині гарантії, взяти на себе відповідальність, бути чесними і перед людьми, і перед державою, — говорить Ігор Гуда.