Головна Новини Ігор Гуда, у складі тернопільської делегації, відвідав українську парафію в Римі (фото)

Ігор Гуда, у складі тернопільської делегації, відвідав українську парафію в Римі (фото)

Тернопільська делегація у Римі. Семінарист Роман Демуш, Ігор Гуда, протоієрей Володимир Фірман, о.Дмитро Квич, о.Роман Дутчак, Наталія Гуда.

Найстаріше представництво українських християн —храм святих Сергія та Вакха — відвідала делегація з Тернопільщини. З благословення Архієпископа та Митрополита Василія Семенюка, делегація з Тернополя відправилась у Ватикан, щоби привезти унікальну християнську святиню — Нерукотворний Образ Христа, який зберігається у Папській Захристії. До складу делегації увійшли: ректор Марійського Духовного Центру села Зарваниця, протоієрей Володимир Фірман, вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Роман Дутчак, фундатор благодійного фонду «Твори Добро» Ігор Гуда з дружиною Наталею.

Опісля процедури пакування та страхування ікони, тернополяни мали можливість побувати в українській парафії в Римі разом із семінаристом Романом Демушем, який навчається у Римі та супроводжує земляків з Тернополя. Спільнота українців у Римі чисельна і живе насиченим життям, з яким тернопільську делегацію ознайомив сотрудник церкви, отець Дмитро Квич. Храм розташований неподалік римського Колізею, на гамірній площі Мадонна деі Монті. Ззовні храм не особливо примітний, та головне в ньому —  захоплююча історія. Храм Святих Сергія і Вакха – одна з найдавніших українських святинь поза межами нашої держави

Церква Святих Сергія та Вакха та ікони Жировицької Богородиці є парафіяльним храмом для українців-католиків візантійського обряду Римської єпархії. З новою хвилею української еміграції в 90-х роках XX століття роль храму в духовному житті українців посилилася. У церкві щодня звершують богослужіння, тут вирує активне парафіяльне життя і ведуться служіння українською мовою.

Під час візиту до парафіян відбулась розмова з сотрудником церкви отцем Дмитром Квичем, який розповів, що парафія приймає нужденних, проводить соціальні заходи, підтримує малозабезпечених. Церква не стоїть осторонь проблем, а долучається до їх розв’язання, підтримує потребуючих і духовно, і, якщо є нагода, матеріально. Отець зазначив, що у планах створення нових українських парафій, особливо на півночі Італії.

Отець Дмитро Квич переконаний, що перебування Нерукотворного образу, який днями прибуде на Тернопільщину, безумовно, історична подія.

Ігор Гуда, який взяв на себе всі втрати, каже, що для нього величезна честь бути причетним до цієї унікальної події.

— Прибуття Нерукотворного Образу — добрий знак для України. Це нагода об’єднатись у молитві за Україну. Ми маємо стати молитовними охоронцями нашої Батьківщини: молитись за захисників, за усіх кому важко, за зцілення та здоров’я наших близьких, за добробут нашої країни. Тож закликаю всіх під час перебування Нерукотворного образа Христа, який ми веземо з Ватикану, гаряче об’єднати наші серця у молитві за Україну, — сказав Ігор Гуда.