Головна Новини Ігор Гуда: “Три роки тому українці власноруч змінили хід історії”

Ігор Гуда: “Три роки тому українці власноруч змінили хід історії”

Три роки минуло з того часу, коли «Беркут» побив на майдані Незалежності студентів, котрі вийшли на мирну акцію підтримки курсу на євроінтеграцію. Протести розпочалися кількома днями раніше —  21 листопада, це була реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Першими на майдани вийшли студенти та молодь. 30 листопада «Беркут» почав зачистку, від силовиків постраждали десятки студентів.

Ці події стали поворотною точкою, діючу владу та дії силовиків різко засудили і суспільство стало на захист студентів.

— Тодішня влада не могла й уявити, якими гуртовними є українці. Коли побили 70 студентів, піднялись сотні тисяч! 1 грудня 2013 року історична мить відбулась і в Тернополі. На підтримку побитих студентів та протестуючи проти тодішньої влади на Театральний майдан вийшло 40 тисяч тернополян. Такої гуртовності, такого чисельного протесту тернополяни не могли пригадати. І це дуже добре продемонструвало готовність наших відважних краян до боротьби, — каже Ігор Гуда.1-4

Події, які відбулись два роки тому, стали початком тривалої героїчної боротьби українців: починаючи Євромайданом, закінчуючи війною, яка триває досі на Сході. Тоді Україна ще не знала, що втратить кращих синів і доньок на Майдані та на східному кордоні, пам’ять яких ми вшановували у День гідності та свободи.

— Українці з давніх давен були відомі своєю відвагою і героїзмом, від мужніх лицарів Київської Русі, від сміливих козаків до “упівців” та героїв АТО. Усі вони віддавали найцінніше і не боялися ризикувати, щоб їхні нащадки жили у вільній країні, яку ми маємо зараз. Не боялись сучасні герої, які кинулись на майдан, стаючи пліч-о-пліч на захист країни, мужні волонтери, які залишили усі свої справи, роботу, дозвілля, а всі сили поклали для перемоги. Нині ми вшановуємо пам’ять усіх полеглих героїв і дякуємо тим, хто продовжує боротьбу. Три роки тому українці власноруч змінили хід історії, довели, що ми живемо в європейській країні, показали, що не збираються миритись із несправедливістю і боротимуться за свої права, — каже Ігор Гуда.

Ігор Гуда зазначає, що для нього велика честь долучитись до реконструкції площі Героїв Євромайдану, де всі роботи будівельна компанія «Креатор-Буд» виконала за власні кошти. Архітектор «Креатор-Буду», автор комплексу «Андріївський» Ігор Гордій зазначає, що вигляд площі не остаточний, адже наступного року тут виконають другу чергу робіт, на площі з’являться зелені острівці, фонтан, сквер поблизу також реконстуюють.

— У 2012-му році ми споруджували пам’ятник Незалежності на Театральному майдані Тернополя,-  розповідає директор будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.  А нещодавно відкрили пам’ятник Героям, які поклали життя за цю Незалежність. Я гордий за те, що наше підприємство долучилося до будівництва пам’ятника Героям Небесної Сотні, Героям Євромайдану, українським воякам. Площа Героїв Євромайдану – це не просто гарне масце, це – символ вдячності нашим героям. Ми повинні пам’ятати своїх героїв, маємо шанувати нашу історію. Слава кожному захиснику і слава Україні.