Головна Новини Ігор Гуда: “Сьогодні діти потребують нашого захисту, а завтра — будуватимуть гідне...

Ігор Гуда: “Сьогодні діти потребують нашого захисту, а завтра — будуватимуть гідне майбутнє  Батьківщини”

1 червня ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей, в Україні цей день почали відзначати з 1998 року. На Тернопільщині живе величезна кількість дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, діток з неблагополучних сімей, а також тих, хто має проблеми зі здоров’ям. Усі вони потребують захисту в першу чергу. Кожен маленький українець повинен відчувати себе потрібним, повноправним і самодостатнім членом суспільства, вважає громадський активіст, директор компанії “Креатор-Буд” Ігор Гуда.
— У Міжнародний день захисту прав дітей ми повинні не просто влаштувати дітям свято з повітряними кульками і цукерками, ми маємо в першу чергу говорити про їхні права і захист, про створення комфортних умов для навчання та розвитку, — каже Ігор Гуда. — Дуже часто ми говоримо про те, що діти — наше майбутнє, але не вкладаємо у цю фразу глибинного сенсу.
В Україні мешкає понад 150 тисяч дітей з особливими потребами, 50 тисяч з них не ходить на навчання і перебуває вдома під наглядом батьків, бо для них нема належних умов.  Держава не може в повній мірі надати необхідну допомогу, тому виручають соціально відповідальні підприємці, справи яких часто залишаються невідомі для загалу.  Так, за ініціативи Ігоря Гуди у Тернополі організували ремонт спеціального відділення Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи, що на вулиці Академіка Сахарова, 4. Тут навчаються дітки з особливими потребами.
Начальник оздоблювальної дільниці Руслан Нечесаний розповідає, що торік «Креатор-Буд» працював там над групою і всі роботи виконав за власні кошти.
— Батьки цих діток спілкуються і контактують, тож вирішили зробити таку групу, де б діти, які закінчили школу, мали де зустрічатись і спілкуватись, — каже Руслан Нечесний. — От ми вирішили облаштувати для них це приміщення. Правду кажучи, роботи зайняли трохи часу, бо по можливості залучали людей тих чи інших спеціальностей, працювали опалювальники, штукатури, плиточники, їх відривали з об’єктів, з основного місця роботи. Але із завданням справились. Ми зробили ремонт так, як хотіли батьки, навіть трохи більше.
Окрім того, за ініціативи Ігоря Гуди надається допомога хворим дітям бійців АТО, потребуючих діток підтримують медикаментами, які часто батьки не можуть купити самостійно. Керівник “Креатор-Буду” про це воліє не розказувати, бо не вважає, що це меценатство чи благодійність, каже: це нормальна людська взаємодопомога. Про підтримку Ігоря Гуди частіше можна дізнатись зі слів інших.
Як розповідає капітан футбольної команди “Ветеран. Креатор-Буд” Віталій Гоцалюк, Ігор Гуда, вболіваючи за здоров’я і розвиток підростаючого покоління, часто допомагає спортивним школам і секціям.
— То попросять футбольну форму дітям закупити, то треба виконати якісь роботи на спортивних майданчиках, — Ігор Богданович не відмовляє ніколи, — зазначає Віталій Гоцалюк.
— Діти — одна з найбільш незахищених категорій, вони не можуть самі собі допомогти, лише розраховують на нас — дорослих. Їхнє майбутнє залежить від того, наскільки ми забезпечимо їм належну опіку і захист зараз. Думаю, кожен дорослий підтвердить, що можна відмовити у чомусь собі, але дитині — ні. Українські діти — чудові, талановиті та патріотичні. Сьогодні вони потребують допомоги і захисту, а завтра — стануть Героями і будуватимуть гідне майбутнє нашої Батьківщини.