Головна Новини Ігор Гуда: Різдво – час для сім’ї та добрих вчинків

Ігор Гуда: Різдво – час для сім’ї та добрих вчинків

Серед всіх економічних та соціальних викликів, які несе із собою сьогодення, важливо пам’ятати, що ми всі прийшли в цей світ, аби змінювати його на краще. Різдво – ідеальна пора, щоб звірити свій внутрішній компас і переконатись, що ми рухаємось у потрібному напрямку, вважає підприємець та меценат, директор будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.

«Різдво – унікальна пора, коли ми згадуємо дитинство, з різних куточків з’їжджаємось у рідний дім, відвідуємо батьків, проводимо дорогоцінні хвилини з власними сім’ями, а також згадуємо, що насправді є важливим для нас», – говорить Ігор Гуда.

Підприємець показує приклад соціально відповідального бізнесу. Усіх соціальних проектів, які відбулись за його підтримки чи ініціативи, не злічити. Ще більше таких благочинних справ є невідомими для громадськості. Так, це і допомога малозабезпеченим, геріатричним будинкам, спортивним школам, будівництво захисних споруд на сході України, підтримка війська, видача квартир бійцям АТО, які опинились в складних життєвих обставинах, купівля обладнання для медичних закладів області та багато іншого.

Ігор Гуда не бачить у своїх добрих справах якихось заслуг, він вважає, що допомагати ближнім, розвивати місто та країну мають всі відповідальні підприємці. Чесно зізнається: його улюбленою книгою є Біблія, тому, шукаючи відповідей і підказок, він звертається до неї. Окрім того, керується настановами духовних велетів українського народу.

«Мені дуже запам’яталась цитата Любомира Гузара: «Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо». Такі великі люди, як Андрей Шептицький, як Любомир Гузар – це ті духовні світочі українського народу, які освітлюватимуть шлях ще багато років для усіх прийдешніх поколінь», – ділиться меценат.

Рік тому на Різдво зародилась ідея утвердити у вірі краян і українців, дати надію й допомогти повірити у те, що все буде добре. Так з’явилась ініціатива привезти з Ватикану на Тернопільщину Нерукотворний образ Христа. Усі витрати, які були пов’язані з перевезенням, Ігор Гуда взяв на себе. Торік Нерукотворний образ Спаса з Едеси, який перебував на Тернопільщині, відвідали сотні тисяч людей. Перебування образа на Тернопільщині стало однією з найвеличніших подій року.

«Хочу побажати усім, щоб цьогорічне Різдво побудило до хороших намірів та вчинків. Нехай у кожного із нас буде нагода провести свята у родинному колі. Затишку, добробуту та віри в добро бажаю щиро вам, дорогі тернополяни, та вашим сім’ям», – резюмував Ігор Гуда.