Головна Новини Ігор Гуда разом з дружиною Наталею вшанували пам’ять Патріарха Йосифа Сліпого в...

Ігор Гуда разом з дружиною Наталею вшанували пам’ять Патріарха Йосифа Сліпого в Тернополі (ФОТО)

З 16 лютого Архикатедральний Собор Тернополя став центром паломництва до Нерукотворного Образу Ісуса Христа. Десятки тисяч прочан з Тернопільщини та сусідніх міст України прибувають до центрального храму Тернополя аби приклонитись у молитві зі щирими намірами та проханнями до однієї з найдавніших християнських святинь.

Святкова літургія, яку очолив митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, розпочалась покладанням квітів до пам’ятника Патріарху Йосифу Сліпому, який знаходиться перед Архикатедральним собором. З нагоди дня народження, пам’ять Патріарха вшанували керівники області, міста, духовенство та тернопільська громада.

Під час святкової літургії Архієпископ Василій Семенюк подякував фундатору благодійного фонду «Твори добро» Ігорю Гуді та його дружині Наталі за допомогу і сприяння у організації та супутніх витратах по перевезенню Нерукотворного Образу в Україну, аби паломники з Тернопільщини мали змогу молитись до святині.

  • Вони особисто були присутні в Римі, щоби відпровадити цю ікону на Україну. Щиро дякую, Вам, наші дорогі українські добродії, я думаю, ви ще багато добрих справ зробите для церкви, для українського народу, – сказав Василій Семенюк.

Нерукотворний образ Христа з Ватикану перебуватиме у Катедральному соборі Тернополя до 22-го лютого. Приклонитись до унікальної святині може кожен бажаючий незалежно від віросповідання чи конфесій. Храми для молитви будуть відчинені цілодобово.